islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Sudan Sellerinde Yarım Milyon Evsiz

Sudan Sellerinde Yarım Milyon Evsiz

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) bildirdiğine göre, Sudan’daki seller, ülkenin 18 eyaletinden 17’sinde 102 kişiyi öldürdü, 46 kişiyi yaraladı ve 550.000’den fazla kişiyi evlerini terk etmek de dahil ağır sonuçlara maruz bıraktı. Başkentin de bulunduğu Hartum Eyaleti, yardıma muhtaç 100.000’den fazla insanın bulunduğu en kötü etkilenen eyalet.

Durum, önümüzdeki günlerde Etiyopya’da ve Sudan’ın çeşitli yerlerinde şiddetli yağışların beklenmesiyle kötüleşebilir. Yağmurlar muhtemelen 100 yıldır gördükleri en yüksek seviyeye ulaşan Mavi Nil Nehri’ndeki su seviyelerini artıracak. Sudan hükümeti, müdahale çabalarını artırmak için üç aylık ulusal olağanüstü hal ilan etti. BM kuruluşları, STK’lar ve Sudan ordusu, etkilenen bölgelerde binlerce insana yardım ediyor. Bununla birlikte, barınak, sağlık, su ve sıhhi temizlik malzemeleri tedarikinde hala önemli boşluklar vardır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Sudan’daki durumla ilgili olarak, su durgun olduğu için temiz içme suyu ve sanitasyon sistemlerine erişimin ciddi şekilde etkilendiği için drenaj sistemleri güvenilir olmadığını bildirdi. Mısır ve Sudan’ın içme suyu hemen hemen tamamen Nil nehrinden geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.