islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
ALTIN
2.435,57
BIST
9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ÇANAKKALE ZAFERİ VE AYASOFYA

ÇANAKKALE ZAFERİ VE AYASOFYA
18 Mart 2023 12:40
A+
A-

Tam 108 yıl önceydi… Atını ve itini alanlar geldi Çanakkale önlerine… Amaçları Çanakkale boğazını geçecekler, İstanbul’u işgal edeceklerdi.

Olmadı tabii…

Olmadı diyoruz da… Çanakkale boğazını geçmek isteyenler o gün için gerçekten Boğazımı geçmek istiyorlardı acaba? Yoksa büyük bir savaşla bir nesli yok edip Ülkemizin işgalini kolaylaştırmak mı istiyorlardı?

Çanakkale savaşlarını nereden okumak istediğinize bağlı bu. Ne garip değil mi, bu konuda bile anlaşmazlığa düşebiliyoruz.

Öyle ya 1915 yılında Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’a giremediler ama 1918 yılında emellerine ulaştılar ve İstanbul’daydılar. Hem de itleriyle ve atlarıyla…

1915 yılında İstanbul’u işgal ettiklerinde Ayasofya’ya 15. Benoit’in hazırladığı özel çanı takma niyetindeydiler… Aynı niyetlerini 1918 yılında da gerçekleştirmek istediler ama… Birilerinin Vatan haini(!) olarak tanımladığı Vahidettin, kendi muhafız alayını Ayasofya’ya göndererek askerlerine, çan takmak isteyenler için “Vur” emrini verdi.

Uğraştılar ama takamadılar o çanı… Peki sonra ne oldu? 1935 yılında Ayasofya müzeye çevrildi. Sizce bu tesadüf mü?

Bence de değil…

Daha  “değil” olan çok şey varda…

Ülkemizi işgal etmek isteyenler, aradan yüz yıl geçmesine rağmen hiç vazgeçmediler emellerinden… Kimi zaman bu ülkenin üzerine ekonomik yaptırımlarla geldiler, kimi zamanda terör belasıyla…  Hala itleri ve atları var onların… Ama itleri ve atları şekil değiştirdi… 108 yıl önce modern gemilerini at olarak sürdüler üzerimize, modern silahlarını da it olarak… Günümüzde ise atları ekonomi oldu, itleri ise terör örgütleri…

İtini atını  bilemem… Ama geçit vermeyecektir güzel ülkemin güzel insanları bunlara…

Çanakkale geçilmez” diye dünyaya haykıran ruh, hala dipdiri ve tazedir ülkem insanın yüreklerinde…

O Çanakkale ruhunun tazeliği ile üretti İHA’ları, SİHAL’ları, Kızıl Elmayı… Bu İHA’lar ve  SİHA’lar vurdukça bunların itlerine, Çanakkale mağlubiyetini defalarca yaşadılar ve yaşıyorlar.

Onların atları karşısında ise bizim atlarımız, artık daha bakımlı ve daha semiz…

Çanakkale ruhuyla canlanacaksa yepyeni bir dünya düzeni, selamet bulacaksa İslam ümmeti ve insanlık, “Çanakkale geçilmez” deriz ve dedirtiriz.

Biz burada, hemen Çanakkale Boğazının önünde bekliyoruz itleri ve atlarıyla gelecek olanları…  Ama emin olun iyi beslesinler itlerini ve atlarını. Zira bizim atlarımız, hiçbir zaman olmadığı kadar temiz, bakımlı ve semiz…

ŞABAN DOĞAN

ANAHTAR KELİMELER:  ÇANAKKALE  AYASOFYA  İHA  SİHA   KIZIL ELMA 

 

 

ETİKETLER: Manşet