SÜPER KUPA’DA ‘ATATÜRK FORMALILAR İÇERİ ALINMADI’ YALANI

Suudi Arabistan‘ın başkenti Riyad’da Al-Awwal Park Stadyumu’nda oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı, “Atatürk imzalı pankart ve tişörtlere izin verilmediği” gerekçesiyle iptal edildiği ileri sürülmüştü.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının iptal edilmesine gösterilen gerekçelerin doğru olmadığı bir bir ortaya çıkıyor.

Fenerbahçeli bir taraftarın Al-Awwal Park Stadyumu‘da üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan bir forma ile çektirdiği fotoğraf, bu konuyu kaşımak isteyen Kemalistlerin ipliğini pazara çıkartan cinsten..

Zira Sudi polisinin Türk bayraklarını stada almadığı, soyunma odasına girerek futbolcuların üzerindeki Atatürk resimli formaları topladığı ileri sürülmüştü.

HABER YORUM

Milyonları arkasından sürükleyen ve hipnoz eden futbol, siyasi ve sosyal ilişkileri açısından da bazen açığa düşebiliyor. Son yaşanan olay da bunun en bariz örneği olarak tarihe geçti.

Adı geçen maç, ülkemizde rahatça oynanabilecekken, ilgisiz ve alakasız bir şekilde Riyad’ta oynatılmaya kalkılması, zannediyorum ilk başta sorgulanması ve araştırılması gereken bir konudur.

İkincisi, Maç organizasyonu için sözleşme imzalanmışken ve maça çok az bir süre kalmışken, ikinci bir sözleşme imzalamaya kalkmak ise, profesyonellikten çok uzakta bir yaklaşımdır.

Üçüncüsü ise, bu olayı fırsata çevirmeye çalışan Kemalistlerin olay karşısında takındığı tavırdır. Güya Atatürk resimli tişört giyenlerin stadyuma sokulmadığı yalanının üzerine bina edilen birçok yalan tedavüle sokulmuş, adeta insanların akılları ile alay edilmiştir.

Burada derdimiz, ne Suudi Arabistan’ı aklamaktır, ne de başka bir şey… Burada ki derdimiz, milyonları arkasından sürükleyen Futbol üzerinden büyük bir oyun kurgulandığının izlenimini aldığımızı söylemektir.

miratyoutube

MİRATHABER.COM

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Yaşar Gören:Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır..

Yaşar Gören: Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır "Yaşar Gören'den Çarpıcı Açıklama: Hilafetin Kaldırılması…

16 saat ago
  • Gündem

Biden’ın İsrail’e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali

Biden'ın İsrail'e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Refah'a yönelik geniş…

18 saat ago
  • Gündem

İstanbul Havalimanı’nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı "Dubai'den İstanbul'a Bebek Arabasında Kaçak Altın…

19 saat ago
  • Gündem

İNSANA İNSANDAN BAŞKA ZARAR VERECEK VARLIK YOKTUR

Yeryüzünde insana zarar vermek için harekette geçecek hiçbir varlık yoktur. Kasırgalar, hortumlar, seller, depremler bunlar…

21 saat ago
  • Gündem

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail’e Ne Mesaj Verdi?

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail'e Ne Mesaj Verdi? Hamas lideri İsmail Heniye’nin,…

21 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A RAHMET’LE BAKMANIN BEREKETİ

Muhterem Ali Rıza Demircan Hocam “Bülent Ersoy’a İslam’ın Rahmet Penceresinden Bakmak” başlıklı yazınız bana Kanal…

22 saat ago