islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

SÜPER KUPA’DA ‘ATATÜRK FORMALILAR İÇERİ ALINMADI’ YALANI

SÜPER KUPA’DA ‘ATATÜRK FORMALILAR İÇERİ ALINMADI’ YALANI
31 Aralık 2023 15:53
A+
A-

Suudi Arabistan‘ın başkenti Riyad’da Al-Awwal Park Stadyumu’nda oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı, “Atatürk imzalı pankart ve tişörtlere izin verilmediği” gerekçesiyle iptal edildiği ileri sürülmüştü.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının iptal edilmesine gösterilen gerekçelerin doğru olmadığı bir bir ortaya çıkıyor.

Fenerbahçeli bir taraftarın Al-Awwal Park Stadyumu‘da üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan bir forma ile çektirdiği fotoğraf, bu konuyu kaşımak isteyen Kemalistlerin ipliğini pazara çıkartan cinsten..

Zira Sudi polisinin Türk bayraklarını stada almadığı, soyunma odasına girerek futbolcuların üzerindeki Atatürk resimli formaları topladığı ileri sürülmüştü.

HABER YORUM

Milyonları arkasından sürükleyen ve hipnoz eden futbol, siyasi ve sosyal ilişkileri açısından da bazen açığa düşebiliyor. Son yaşanan olay da bunun en bariz örneği olarak tarihe geçti.

Adı geçen maç, ülkemizde rahatça oynanabilecekken, ilgisiz ve alakasız bir şekilde Riyad’ta oynatılmaya kalkılması, zannediyorum ilk başta sorgulanması ve araştırılması gereken bir konudur.

İkincisi, Maç organizasyonu için sözleşme imzalanmışken ve maça çok az bir süre kalmışken, ikinci bir sözleşme imzalamaya kalkmak ise, profesyonellikten çok uzakta bir yaklaşımdır.

Üçüncüsü ise, bu olayı fırsata çevirmeye çalışan Kemalistlerin olay karşısında takındığı tavırdır. Güya Atatürk resimli tişört giyenlerin stadyuma sokulmadığı yalanının üzerine bina edilen birçok yalan tedavüle sokulmuş, adeta insanların akılları ile alay edilmiştir.

Burada derdimiz, ne Suudi Arabistan’ı aklamaktır, ne de başka bir şey… Burada ki derdimiz, milyonları arkasından sürükleyen Futbol üzerinden büyük bir oyun kurgulandığının izlenimini aldığımızı söylemektir.

miratyoutube

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.