islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ VERGİ İNDİRİMİ İSTEDİ

FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ VERGİ İNDİRİMİ İSTEDİ
5 Ekim 2023 12:15
A+
A-

Futbol, seküler hayatın beyinleri iğdiş etme noktasında ki en büyük argümanı. Büyük paraların döndüğü, transfer zamanlarında milyonlarca Euro ve Dolar’ların havada uçuştuğu bir alan futbol.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan oluşan üç büyük kulüp, ülkemizin geçtiği ekonomik darboğazı hiçe sayarcasına vergi indirimi talebinde bulundular.

Bu arsızlığa cevap, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi:

“Transfer döneminde uçakların biri indi biri kalktı, bol bol şov yaptınız. Şimdi vergi indirimi mi istiyorsunuz?”

Transfer dönemlerinde, futbolculara ödenen ücretlerin yanı sıra, bonservis bedellerinin de çok yüksek olduğunu kamuoyu biliyor. İşte üç büyük takımın ödediği bonservis ücretleri:

Fenerbahçe   : 56.8 milyon Euro

Galatasaray   :29.54 Milyon Euro

Beşiktaş          :12.5 Milyon Euro

HABER YORUM

Ahiret hayatını düşünmeyen ve sadece dünyalık düşünenlerin söylediği bir cümleyi, eminim siz de çokça duymuşsunuzdur. “Bu devirde ya topçu olacaksın ya da popçu”

Bu milletin üzerinde o kadar çok kambur var ki Futbol onlardan sadece biri…

Futbol, toplumumuzu hem maddi hem de manevi manada sömüren bir yapılanma. Haberimizde de belirttiğimiz gibi, bir hiç uğruna  milyon Dolarların harcandığı ve bu giderlerin halkın sırtına yüklendiği büyük bir Pazar futbol.

Diğer taraftan ise Futbol, insanları manevi manada da sömüren büyük bir alan. Peygamberimiz (sav)’in bizleri çokça aldandığımız ve hataya düştüğümüz  “Sağlık ve boş vakit” konusu ortadayken,  zamanımızı futbol seyretmeye ayırmak, dini açıdan baktığımızda çokta etik gözükmüyor. İbadet etmeye, kitap okumaya vakit bulamayan günümüz insanı, futbol karşılaşmaları için stadyumları dolduruyor, yetmedi saatlerce TV ekranlarından Futbol yorumları izliyor.

İnsana bir değer ve anlam katmayan ne kadar da boş bir iş…

ASGARİ ÜCRETLE YAŞAYANLAR VERGİSİNİ VERİYOR.

Emeklisi, asgari ücretlisi v.s,   aldığı ekmeğe bile 1/3 oranında vergi öderken, milyon Dolarların döndüğü Futbol alanında vergi indirimi talep etmek demek, milletimize terbiye sınırlarını da aşan büyük bir saygısızlıktır.

Gelin bizler, Futbol dahil zamanımızın şerlerinden uzak durabilmek adına, Peygamberimizin duası ile yazımızı bitirelim:

“Gece ve gündüzün getirdiklerinin şerrinden, rüzgârın ve zamanın getirdiği kötülüklerden Allah’a sığınırım.” (İbn Ebû Şeybe, Musannef, Büyû’, 91)

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.