islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Suriye: İdlib’li Gençler Solunum Cihazı Ürettiler

Suriye: İdlib’li Gençler Solunum Cihazı Ürettiler
27 Nisan 2020 15:53
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Zor şartlar altında Rejim ve Rusya bombardımanı altında yaşamını sürdürmeye çalışan Suriye İdlib’de 12 gönüllüden oluşan bir ekip, başta teknisyenler ve mühendisler, bir ventilatör ve bir test makinesinin prototiplerini yapmayı başardılar. Dokuz yıllık savaştan sonra hastanelerin harabeye döndüğü muhaliflerin son kalesi Idlib’de Korona virüsü yayılmaya baişarsa, koronavirüsle savaşmak için sadece ev yapımı ekipman olacak.

Eyüp Abdülkerimin başında bulunduğu projede ev yapımı ventilatör kahverengi bir ahşap kutunun içine monte edili ve kutunun içinden hastanın nefes almasına yardımcı olmak için beyaz plastik hortumlar çıkıyor. Proje ekibinin lideri, tıbbi ekipman konusunda uzmanlaşmış 20 yaşında genç bir üniversite mezunu.

Doktorlar, hastalığın yüzbinlerce insanın üst üste yığıldığı aşırı kalabalık kamplardaki insanlara geşmesi durumunda bunların korunmasının imkansız olacağını düşünüyor. Birçoğu Suriye’nin diğer bölgelerinden kaçan üç milyon kişiye ev sahipliği yapan Ildib bölgesinin şu ana kadar kesinleşmiş vakası yok, ancak çok az test yapıldı. Virüsü tespit etmek için bir polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi yapmak için sadece tek bir makine vardır.

Gönüllüler şimdiye kadar prototip ventilatörlerini bir hastanede denediler ve yerel doktorlardan olumlu geribildirim aldılar. COVID-19 hastalarını hayatta tutmak için kritik öneme sahip yüzlerce solunum makinesi üretmek için Türkiye’den veya sınırdaki yardım kuruluşlarından finansman ve ekipman almayı umuyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.