Gündem

Suriye Muhalefeti Esad İle Normalleşmeyi Kabul Etmedi

Suriye muhalefeti, Esad rejimiyle normalleşmeye karşı çıkmak ve rejimle normalleşmenin yolunu tıkamak için uluslararası faaliyete öncülük etmek için İstanbul’da bir konferans düzenledi.

40’tan fazla bağımsız kuruluştan 200’e yakın kişinin katılımıyla, normalleşme konusunun Suriye ve uluslararası perspektiften tartışıldığı konferansa, Batılı ülkelerin diplomatları da büyük ilgi gösterdi.

Katılımcılar, Suriye Vatandaşların Onuru Derneği, Bağımsız Kürtler Derneği, Türkmen Konseyi, Suriye Hıristiyan Barış Örgütü, Müslüman Kardeşler, Suriye Kadınlar Birliği gibi organları ve farklı bölgeleri temsil eden diğer birlik ve konseyleri temsil etti.

Organizatörlerden Zaid Kayalı, “Bu konferans, yurtiçinde ve yurtdışında aktivistlerin kitle tabanını temsil eden bağımsız Suriyeli şahsiyetler ve örgütlerin ve özgür tüzel kişilerin inisiyatifinde ve mevcudiyetinde düzenleniyor” dedi.

Toplantıda rejimle ilişkilerde normalleşmeyi yeniden sağlamaya çalışan bazı Arap ve uluslararası ülkelerdeki son gelişmeler, Suriye’nin geleceği üzerindeki yansımaları nedeniyle halk kuluçkasına dayalı organize bir şekilde hareket etme gereğini vurgulandı.

İstanbul’da bir misyonları bulunan bir çok batılı ülkenin diplomatlarının sürekli notlar alarak toplantıyı takip ettikleri dikkat çekti.

Katılımcıların, rejimin suçlarını ortaya çıkarmak ve Suriyelilerin normalleşme adımlarını reddettiğini iletmek için Arap ve Batı ülkelerini ziyaret etmeyi amaçlayan bir takip komitesi kurmaya karar verdiler.

Recent Posts

  • Makale

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU Ben senin sevgili kaderinin neresiyim?…

4 saat ago
  • Makale

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ! Yüksek mahkeme üyelerinden genç bir dostumuz sohbetimiz sırasında…

5 saat ago
  • Makale

KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİN FARKINDA MIYIZ?

Ülkemizde inançsız bir kesim Cumhuriyetin kuruluşundan buyana Osmanlı’ya azgın bir düşmanlık duygusuyla saldırmaktadır. Bunun neden…

6 saat ago
  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

23 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

24 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

1 gün ago