islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suriye rejimi Dara’da 98 cana kıydı

Suriye rejimi Dara’da 98 cana kıydı

Mirat Haber Ajansı

Yapılan incelemelere göre Suriye rejimi, 2018 Dara anlaşmasını ihlal ederek son iki yılda 98 kişiyi işkenceyle öldürdü. Rejim, Dera’da ikamet eden birçok kişiye işkence yaptı ve anlaşmaya istinaden af için başvurdu. İşkence görenler arasında iç savaş başladığında Suriye ordusundan ayrılan yaklaşık 40 eski asker de vardı. Suriye TV haber sitesine göre, rejime af için başvuran eski bir polis memuru Muaz Ata el-Samidi bu başvurusuna ve verilen sözlere rağmen geçtiğimiz Cumartesi günü idam edildi. Ailesinden cesedini almaları istendi. Samidi 2012’de rejimin silahlı kuvvetlerinden ayrılmıştı.

2018’de Rusya, Suriye Esed ailesi denetimindeki Baas rejimiyle birlikte, Suriye devriminin doğum yeri olan Dera’da bir saldırı başlatırken, binlerce isyancı ve sivile isyancıların kontrolündeki diğer bölgelere güvenli bir geçiş sağlayan bir anlaşma imzalamıştı. Suriye, 2011 yılının başlarında Esed rejiminin demokrasi yanlısı protestoculara baskı uyguladığı dönemden bu yana iç savaş tarafından tahrip edildi. Savaş yarım milyon civarında doğrudan ölüme, yüzbinlerce açlık ve hastalıktan ölüm, milyona yakın yaralı ve on milyon kadar da göçmene neden oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.