islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Lübnan cumhurbaşkanı Merkez Bankası adli suçlar denetimini yeniden canlandıracak

Lübnan cumhurbaşkanı Merkez Bankası adli suçlar denetimini yeniden canlandıracak

Mirat Haber Ajansı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun yaptığı açıklamada, merkez bankasının adli denetiminin yolsuzlukla mücadelede hayati önem taşıdığını ve denetimi yapmak için işe alınan danışmanlığın geri çekilmesinin ardından bunu yeniden yoluna koyacağını söyledi. Aun, yabancı bağışçıların Lübnan’a 1975-1990 iç savaşından bu yana istikrarına en büyük tehdidi oluşturan derin mali krizden çıkmasına yardım etmelerinin kilit bir koşulu olan “çıkar odaklı engellerin” denetimi rayından çıkardığını söyledi. Lübnan’daki çoklu krizler arasında artan yoksulluk, siyasi boşluk, koronavirüs ve Ağustos ayında Beyrut limanında 200 kişinin ölümüne neden olan büyük bir patlamanın sonuçları var. Görevli maliye bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, yeniden yapılandırma danışmanlığı şirketi Alvarez & Marsal’ın denetimden çekildiğini çünkü merkez bankasının görevi yerine getirmek için gereken tüm bilgileri banka gizliliğini gerekçe göstererek sağlamadığını duyurdu.

Lübnan başkenti patlamayla yıkıldığından beri henüz yeni bir hükümet kurulmadı. Mezhepsel bir güç paylaşımı anlaşması uyarınca Sünni başbakanı olarak atanan Saad el-Hariri, entrikalar ortasında bir kabine kurmak için mücadele ediyor. Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer bağışçılar, güvenilir bir hükümet kurulmadıkça kurtarma planının olmayacağını açıkça belirttiler. Uzun süredir talep edilen reformlar ve yerel israf, yolsuzluk ve kötü yönetimle mücadele diğer iki önkoşul. Aun, resmi kaynakların kendisinin ve nüfuzlu damadı olan Cibran Bassil’in Hıristiyan bakanları aday gösterme konusundaki ısrarına atıfta bulunarak, bir hükümet oluşturmak için ortak kriterlerin kullanılması gerektiğini söyledi. Başkan ayrıca, uzun süredir düşman olan Lübnan ve İsrail arasında deniz sınırlarını çizmek için ABD’nin arabuluculuğunda yürütülen görüşmelere de değindi. Meyve vereceklerini umduğunu, ancak Lübnan’ın kendi “egemen sınırlarını” koruyacağını belirtti.

ETİKETLER: Merkez Bankası
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.