islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Ruslarla PKK/YPG’liler Yol Ayırımına Geldiler

Ruslarla PKK/YPG’liler Yol Ayırımına Geldiler

 

mirathaber-ÖZEL- Suriye’nin kuzeydoğu bölgesinde Rus güçleri ile “SDG” adını kullanan PKK-YPG teröristleri arasındaki anlaşmazlıklar bir kez daha ortaya çıktı.

Suriye’nin kuzeyinde çalışan yerel muhabirlerimizden aldığımız bilgilere göre, Rakka’nın Tarfavi bölgesindeki Rus üssüne kimliği belirsiz bir kişinin saldırısının ardından PKK-YPG ile Rakka şehrinin doğusundaki Rus güçleri arasında siyasi ve askeri gerilimlerin varlığını doğruladı.

Bölge muhabirlerimizin belirttiği Rusya’nın YPG’yi Rakka’nın doğusundaki Rus üssüne yönelik saldırıyı ABD rehberliğinde gerçekleştirmekle suçladığını belirtti.

Yaşanan gelişmeler üzerine Rus güçleri, PKK-YPG teröristlerini kendi askeri noktalarından attı.

Birkaç gün önce Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke Valiliği, PKK ile Rus güçleri arasında askeri gerilimlere tanık olduğunuaçıkladı.

Haseke’nin kuzey kırsalındaki el-Malikiye kasabası girişinde bulunan PKK-YPG teröristlerinin kontrol noktalarından birinin arka planda gerilimin başladığı da alınan bilgiler arasında bulunuyor. PKK-YPG’li teröristler, bir Rus devriyesinin kasaba çevresinde askeri bir turdan geçmesini engellediği belirtiliyor.

Daha önce de Suriye’nin kuzeydoğusundaki Rakka ilinde Esed rejimi ile YPG teröristleri arasında gerilim olmuş ve çıkan çatışmada bir Esed askeri ölmüştü.

Muhabirlerimizden bölgeden gelen bir diğer habere göre ise YPG-PKK’lı teröristler Ayn el-Arab kentinden rejim ile terör örgütünün arasında bulunan Ayn İsa kentindeki ortak askeri bölgelere, özellikle 93. Tugay’a büyük bir askeri kol gönderdiği belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.