islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Suudi Arabistan Arakanlıları geri göndermeyecek

Suudi Arabistan Arakanlıları geri göndermeyecek

Suudi arabistan Rohingyalı mültecilerin yasal işlemleri tamamlanması şartı ile geriye göndermeyeceğini bildirdi. Bangladeş de pasaport işlemleri için kolaylık sağlayacağını açıkladı. 

Mirat Haber Ajansı

Onlarca yıldır Suudi Arabistan’da ikamet eden Rohingya (Arakanlı) mültecileri Bangladeş’e geri gönderilmeyecek. Bu, krallığa yapılan son ziyaretin ardından, üst düzey bir Bangladeşli diplomat tarafından açıklandı. Suudi yetkililer Rohingya’yı Bangladeş’e geri göndermeceği açıkladı. Bangladeş Dışişleri Bakanı Şehriyar Alem, Suudi mevkidaşı Adıl el-Cubeyr ile yaptığı son görüşmeye atıfta bulunarak, iki ülke arasında böyle bir sorun olmadığını ifade etti. Bakan, Suudi Arabistan’da yaşayan bazı Rohingyalılara Bangladeş pasaportu vermek için Suudi çağrılarının ardından Bangladeş’in ne yapacağı sorusuna yanıt olarak, Dakka’nın yasal belgeleri olanların pasaportlarını sağlayacağını veya yenileyeceğini belirtti. Bunlar, belgelerini kaybeden veya belgelerinin süresi dolan 55.000 kişiyi kapsayacak. Alam, bir gün önce Suudi Arabistan’dan döndükten sonra Dakka’da düzenlediği basın toplantısında yorumlar yaptı.

Opportunities will increase with the challenge: State Minister for Foreign  Affairs

Bakan, Bangladeş’in işi, uyruğu genellikle doğrulanan kişilere yapacağını açıkladı. Pasaport temin prosedürlerinde bazı boşluklar ve düzensiz işler olduğunu da doğruladı. Alam, bazı kişilerin Cox’s Bazar ve Chattogram bölgesinden Bangladeş pasaportu almasının ve Krallığa gitmesinin sebebinin bu olduğunu belirtti. Alam, her iki ülkenin de konuya müdahil olduğunu ve devam edeceğini vurguladı. Bu yılın Ocak ayında bir basında çıkan haberlere göre, Suudi Arabistan’ın Bangladeş Büyükelçisi İsa bin Yusuf el-Duhaylan, Dakka’da, hükümetinin belgeleri kaybolan veya süresi dolan 55.000 kadar kişinin bir listesini zaten gönderdiğini ifade etmişti. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.