islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4088
EURO
34,8498
ALTIN
2.448,61
BIST
9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suudi Arabistan Bu Yılın ‘Sınırlı’ Haccını Tamamladı

Suudi Arabistan Bu Yılın ‘Sınırlı’ Haccını Tamamladı

Mirat Haber Ajansı

Suudi yetkililer yıllık hacda çok az sembolik sayıda Müslüman hacıların kutsal Mekke şehrine geldiğini açıkladı. Resmi SPA haber ajansı, ibadetin başlamasından günler önce şehre gelen hacıların fotoğraflarını da yayınladı. SPA, İslam İşleri Bakanlığı’nın, hacıları koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemek için sağlık protokollerine uygun olarak karşılama hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. Suudi makamları, salgın nedeniyle bu yıl 10.000’den az Müslüman hacının Hac farizasını gerçekleştirmesine izin verileceğini duyurmuştu. Riyad tarafından açıklanan sağlık protokolleri kapsamında, kutsal mekanlara ziyaretler sırasında hacılar için yüz maskesi takılması zorunlu oldu ve önlemler alınmadan kutsal yerlere girişe izni verilmedi.

Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından açıklanan protokoller, hacıların dualar ve ritüeller sırasında sosyal mesafeli kurallara uymaları ve sitelerdeki cemaatlerden kaçınmaları gerektiğini de şart koşmuştu. Hacıların bu yıl yeni tedbirler altında Kabe’ye dokunmasına izin verilmedi. Müslüman hacılar 30 Temmuz’da Hacın önemli aşaması olan Arafat Dağı’na çıktılar. Resmi tahminlere göre geçen yıl yaklaşık 2.4 milyon hacı gelmişti. Suudi Arabistan şimdiye kadar 3 bin civarı ölüm ve büyük bölümü iyileşen 300 bine yakın vaka kaydetti. Ancak gerçek enfeksiyon sayısının 40 milyona civarı nüfusu olan ülkede milyonlar düzeyinde olduğu sanılıyor. Bu yılki 10 bin hacının neredeyse tamamına yakını sadece ülke içinden gelen vatandaşlar veya yabancı işçiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.