islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bosna Mostar Köprüsünden Atlamaya Rağbet Yok

Bosna Mostar Köprüsünden Atlamaya Rağbet Yok

Mirat Haber Ajansı

26 Temmuz’da Bosna-Hersek’in Mostar şehrinde geleneksel olarak yapılan yüksek Osmanlı köprüsünden nehre atlama yarışması gerçekleşti. Bosna’daki koronavirüs enfeksiyon sayısındaki artış nedeniyle yarışmacıların sayısı normalden düşüktü. Seyirci sayısı da azaldı. Neretva nehri üzerindeki bu eşsiz yerde genellikle toplanan on binlerce seyirciyle karşılaştırıldığında bu yıl sadece 2.000 kişi geldi. Atlayıcılar kentin 24 metre yükseklikteki ikonik Osmanlı dönemi köprüsünden atlıyorlar. Mimar Sinan tarafından tasarlanan bu UNESCO dünya mirası olan köprü Bosna Savaşı’nda yıkıldı ve 2004 yılında Türk hükümeti ve restorasyon ekiplerinin yardımıyla restore edildi.

Bu yıl Sırbistan, Karadağ ve Bosna olmak üzere üç ülkeden sadece 33 yarışmacı düzenlenen yarışmalara katıldı. COVID-19 salgını birçok dünya standartlarında dalma atlayıcısının Mostar’a seyahat etmesini engelledi, ancak organizatörlere göre yarışmanın her şeye rağmen devam etmesi önemliydi, böylece gelenek kesintiye uğramadı. Bu aşırı spor geleneğinin kökenleri, eski köprü inşa edildikten hemen sonraki dönemlerde 1664’e kadar uzanır. Mostar Eski Köprü ile ilgili bir diğer önemli etkinlik olan ve Eylül aylarında gerçekleşen Red Bull Dalış Dünyası etkinliği, bu yıl için iptal edilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.