islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Suudi Arabistan’da İki Günde Bir İdam

Suudi Arabistan’da İki Günde Bir İdam

Mirat Haber Ajansı

İnsan hakları örgütleri, Suudi Arabistan’ın 2019’da 184 kişiyi çeşitli nedenlerle idam ettiğini, bunun son altı yılın zirvesi olduğunu, Veliaht Prens bin Salman’ın idaresindeki ülkede zulmün her yıl giderek arttığını belirttiler. Buna göre geçen yıl her iki günde bir insan idam edilmekte. Bu insan hakları ihlallerinin ev sahibi olan bir ülkede G20 zirvesinin yapılmasındaki sakıncalar sıkça dile getirilmekte.

Reprieve adlı uluslararası STK tarafından dün yapılan açıklamada, Suudi Basın Ajansı tarafından geçen yıl açıklanan infazlardan 88’inin Suudi vatandaşı olduğu, 90’ının yabancı uyruklu misafir işçilerden olduğu ve altı kişinin de milliyetinin bilinmediği bildirildi.

Grup, sadece 23 Nisan’da sembolik olarak 23 kişinin Suudi Arabistan tarafından aynı gün idam edildiğini, iddia edilen şüpheli suçları işlediklerinde çocuk olan üç kişinin de bu insanların arasında yer aldığını ifade etti. İnsan hakları savunucusu kuruluşun direktörü Maya Foa, bunun Muhammed bin Salman’ın demir yumruğu altındaki Suudi Arabistan için bile görülmemiş bir düzey olduğunu, krallığın yöneticilerinin uluslararası hukuk ve insan hakları kurallarını ihlallerinin tamamen cezasız kalacağına inandıklarını belirtti.  

STK, Suudi veliaht prensi Bin Salman 2018’de bir televizyon röportajında ölüm cezasını bir yılk içinde en aza indirmeye çalışacağına söz vermesine rağmen idamlarda patlama yaşanmasının krallık yönetiminin tipik özelliği olduğunu belirtti. Bu yılın ilk günleri bile dört idamla başladı. Petrol zengini krallık sözde bir özgürleşme girişimine rağmen, insan hakları konusunda ağır eleştiriler almakta. Bunlar arasında eleştirenlerin tutuklanması, kadınlara yönelik kısıtlamalar ve 2018’deki testereli Cemal Kaşıkçı cinayeti de yer almakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.