islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rusya Anayasa’yla LGBT ve İstanbul Sözleşmesini Yasakladı

Rusya Anayasa’yla LGBT ve İstanbul Sözleşmesini Yasakladı

Mirat Haber Ajansı

Rusya Anayasası’nda bir dizi değişiklik yapılan halkoyunda ezici bir çoğunlukla seçmenler tarafından onaylandı. Bunlar arasında Anayasal olarak Toplumsal Cinsiyet ve LGBT kavramlarının da yasaklanması yer alıyor. Perşembe günü açıklanan resmi sonuçlara göre, Başkan Vladimir Putin’in 2036’ya kadar iktidarda kalmasını da sağlayacak değişiklikler kabul edildi. Oy pusulalarının %100’ü sayılırken, Merkez Seçim Komisyonu nüfusun %77,92’sinin değişikliklere oy verdiğini, %21,27’sinin bunlara karşı çıktığını söyledi. Bir hafta süren oylama 25 Haziran’da başladı ve 1 Temmuz’da sona erdi. Sonuçlar, seçmenlerin yarısından çoğunun onay şartı yerine getirildiği için değişikliklerin yürürlüğe gireceği anlamına geliyor.

Toplumsal Cinsiyet adlı cinsiyetin toplum tarafından dayatıldığı, insanların cinsiyetsiz olduğu, sadece erkek ve kadın değil, yüze yakın cinsiyet bulunduğu, bunların da birbirlerine eşit olduğu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kavramı, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen uluslararası BM anlaşmasına dayalı olarak yayılmakta. Rusya bunu bir Batılı işgal olarak gördüğü için karşı çıktı ve yayılan LGBT sapıklığını anayasa maddesi sayesinde gündemden kaldırdı. Türkiye’de de benzer gelişmeler beklenmekte.

Rusya Anayasası cumhurbaşkanı olarak birbirini izleyen iki döneme izin veriyor, ancak değişiklikler Putin’e 2036’dan itibaren iki ek altı yıllık döneme izin veriyor. Putin, siyasi istikrarı koruma gereğini belirten herhangi bir seçeneği dışlamadığını söyledi. Rusya’nın muhalefeti, yönetimi Putin’in uzun görev süresini uzatmaya çalışmakla suçlayarak değişiklikleri protesto etti. Toplu olarak “tümü yukarı veya aşağı” biçiminde sunulan çok sayıda değişiklik de ateş çekti ve seçmenlere değişiklikleri tek tek onaylama şansını da reddetti. Muhalefet ayrıca anayasa değişikliklerine oy vermek için asgari katılımın olmadığını da reddetti. Kampanya yasağına rağmen, Merkez Seçim Komisyonu’nun (MSK) öğretim broşürleri de halka açık olarak, değişikliklere “değil”, “için” kelimesi ile “oy” kelimesini oylamasını söyledi. Muhalefet, çok fazla oy kullanma yerinde çok az gözlemci olduğunu, bazılarının araba kaportaları gibi alışılmadık yerlerde olduğunu söyledi.

ETİKETLER: LGBT
Yorumlar
  1. Vatandas dedi ki:

    Rusya bunun batının toplumu parçalama planı olduğunu gördü , Putin akıllı bir adam.