islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5913
EURO
34,8085
ALTIN
2.496,76
BIST
9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Suudi Rabıta’dan Yahudi Soykırımına Saygı Ziyareti

Suudi Rabıta’dan Yahudi Soykırımına Saygı Ziyareti

Mirat Haber Ajansı

Farklı ülkeler ve mezheplerden gelen Müslüman dini liderlerinden oluşan üst düzey bir bir heyet, Yahudi bir grupla birlikte Polonya Auschwitz’teki Yahudi soykırım kampını ziyaret ettiler. Etkinliğin organizatörleri, bunun Nazi Alman ölüm kampını ziyaret eden “en üst düzey Müslüman din adamları heyeti” olduğunu bildirdi.

Dinlerarası diyalog ziyareti, kampın Sovyet kuvvetleri tarafından kurtarılmasının 75. Yıldönümüne denk geldi. Buna Suudi Arabistan’ın Rabıta örgütü genel sekreteri Muhammed el-İsa başkanlık etti ve bu ziyaretlerini hem kutsal bir görev hem de derin bir onur olarak nitelendirdi.

İslam’ın hoşgörülü ilkelerini sunmayı amaçladığını iddia eden Mekke merkezli Rabıtat-ül-Alem-i İslami örgütü, ziyaretinin resimlerini sosyal medyada yayınladı.

El-İsa, bugün tanık olduklarının akıl almaz suçlar olduğunu, gerçekten insanlığa karşı işlenen suçlar olduğunu, yani, herkese, tüm Tanrı’nın oğullarına hakaret demek olduğunu ifade etti.

Heyette, Amerikan Yahudi Komitesi üyelerine eşlik eden iki düzineden fazla ülkeden 25 önemli dini lider de dahil 62 Müslüman yer aldı. El-İsa’nın Yahudi örgütlerine kucak açması, Arap Körfez ülkeleri ile İran arasında ortak bir düşman paylaşan İsrail arasında ortaya çıkan çıkar ve bağların daha geniş bir uyumuyla, Suudi Arabistan lideri veliaht prens MBS’nin alırı İsrail yanlısı siyasetiyle uyum halinde.

Heyet üyeleri Cuma günü, Varşova’daki Polonya Yahudileri Tarihi Müzesi’ni ziyaret edecek ve orada Müslüman ve Yahudi ayinlerine katılacaklar.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.