islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5068
EURO
34,9114
ALTIN
2.432,41
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

Taliban Afganistan’da 9 Can Daha Aldı

Taliban Afganistan’da 9 Can Daha Aldı
18 Nisan 2020 21:00
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Afganistan hükümeti sözcüleri en az dokuz Afgan askerinin başkent Kabil sınırındaki Logar vilayetinde gerçekleşen Taliban saldırısında öldüğünü bildirdi. Logar valisi sözcüsü Didar Levenk, olayın vilayetin Sark ilçesinde meydana geldiğini paylaştı.

Çok sayıda ağır silahlı Taliban militanının saldırıyı düzenlediğini, ancak saldırının geri püskürtüldüğünü ve en az kırk Taliban savaşçısının da öldürüldüğünü söyledi. Saldırının sorumluluğu Taliban tarafından da Taliban’dan ayrılan daha aşırı gruplar tarafından da DAEŞ tarafından da hanüz üstlenilmedi.

Bu, Cumhurbaşkanı Muhammad Eşref Ghni’nin Çarşamba günü Taliban’a yaptığı ülkedeki koronavirüs pandemisi bağlamında ateşkes çağrısını yenilemesinden sonra geliyor. Yeni gelen rakamlara göre, başkent Kabil ve Herat, günlük enfeksiyonlarda patlama yaşıyor. Yaklaşık 40 milyon nüfusu ve çok zayıf sağlık sistemiyle Afganistan’ın Korona pandemisinden ağır darbe yiyeceği düşünülmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.