islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Taliban Afganistan’da Gıda Yardımlarına El Koyuyor

Taliban Afganistan’da Gıda Yardımlarına El Koyuyor
11 Mayıs 2020 21:40
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Afganistan’daki insan hakları komisyonu, Pazar günü Taliban’ı Türkmenistan’ın gönderdiği kamyon dolusu gıda yardımını ele geçirmekle suçladı. Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu yaptığı açıklamada, isyancıların Feryab eyaletinde taze gıda maddeleri yüklü beş kamyonu zorla ele geçirdiğini bildirdi. Feryab eyaleti valisi Nakibullah Fayik, bu ayın başlarında yapılan resmi törenle Türkmenistan sınırındaki Akina’da yardımı aldı. Ancak yerel yetkililere göre Taliban, konvoyu eyalet başkenti Meymene’ye ulaşmadan durdurdu.

Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu Taliban’dan insani yardımın verilmesini engellememesini ve bu konuda verdikleri sözü tutmasını istedi. Yardım, diğerleri arasında yumurta ve sebze gibi bozulabilir maddelerden oluşmakta. Afganistan, çatışmalar ve Covid-19 karantinası nedeniyle ciddi gıdaya ihtiyaç duyduğundan Ramazan boyunca bu tür bir yardım çok önemli. Taliban’dan konu hakkında bir yorum yapılmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.