islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Taliban dini lideri ilk kez kamuoyu önüne çıktı

Taliban dini lideri ilk kez kamuoyu önüne çıktı

Taliban’ın dini lideri Molla Heybetullah Ahundzade, uzun yıllar sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktı. Yıllardır hakkında öldüğü dahi iddia edilen Ahundzade’nin ortaya çıkışı yeni bir dönemin işareti olarak değerlendiriliyor.

Yetkililer Pazar günü, Afganistan’ın güneyindeki Kandahar kentinde destekçilerine hitaben yaptığı konuşmanın ardından, Taliban’ın dini lideri Molla Heybetullah Ahundzade’nin kamuoyuna ilk kez katıldığını duyurdu.

Ahundzade 2016’dan beri Taliban’ın “ruhani liderliği”ni yapıyor. Taliban’ın Ağustostan’ bu yana yönetimini ele geçerdiği Afganistan’da bu güne kadar ortaya çıkmayarak münzevi yaşamını sürdürdü.

Kamuoyunda pek görünmemesi, siyasi analistler tarafından “hükümet üzerinde etkisinin zayıf olduğu” şeklinde değerlendiriliyor. Taliban yetkililerine göre Cumartesi günü Dar ul Ulum Hikme medresesini “cesur askerleri ve öğrencileriyle konuşmak” için ziyaret etti.

Etkinlikte sıkı güvenlik önlemi alınırken herhangi bir fotoğraf ya da video ortaya çıkmadı ancak Taliban sosyal medya hesapları tarafından on dakikalık bir ses kaydı paylaşıldı.

“Emir ül Mühminin” diye anons edilerek konuşmaya davat edilen Ahundzade, kürsüye gelerek hitabına başladı. Bütün konuşma boyunca dünyevi hiçbir konuya değinmeyen Ahundzade, elde ettikleri zaferin de Allah’ın bir lütfu olduğunu söyledi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.