islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5389
EURO
34,8465
ALTIN
2.442,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

BUGÜNÜN EN ÖNEMLİ GÜN OLDUĞUNU BİLİYOR MUYUZ?

BUGÜNÜN EN ÖNEMLİ GÜN OLDUĞUNU BİLİYOR MUYUZ?
11 Mart 2024 10:42
A+
A-

Yüce Rabbimiz Kur’an’ın Bakara suresinin 219. ayetiyle bize alkollü içkileri ve kumarı haram kılar ve bu ikisinde büyük günah/zarar olduğunu açıklarken onlarda küçük faydalar olduğuna da değinir.

Galiba sosyal medya da böyle. Çok mu çok büyük zararları olduğu açık ama küçük de olsa faydaları var. O küçük faydalar da mânen  büyük kapılar açabiliyor.

Bu satırların yazarı da yıllardır yazar çizerim ama aşağıda sosyal medyada önüme düşen ve son derece basit gibi görülebilecek olan söz dizisi de beni etkiledi. Küçük fayda diyebilirsiniz ama ruhuma mânen azim ufuklar açtı. Okuyalım:

{Bugün hayatının en önemli günü. Hala nefes alabildiğin, hatalarından vaz geçebileceğin ve iyilikler yapabileceğin için kıymetini bil. Allahım! Verdiğin bütün nimetlerin için san hamd olsun.}

BUGÜN HAYATIMIZIN EN ÖNEMLİ GÜNÜ DEĞİL Mİ?

Hâla sağ ve sağlıklıyız. Ayaktayız, örneğin benim yazma, sizlerin okuma imkânımız var.

Günahlarımıza yürekten tövbe edebiliriz.

İnsanlara güleç yüz gösterip hal ve hatır sorabilir, telefon ederek olsun ana babamızın duasını alabiliriz.

Semtimizin camiinden bir vakit namaz kılabiliriz. Gazze için bir fitre miktarı veya daha azı bir yardım edebiliriz.

Akşam haberleri izlerken görüntülere gelen kötülükler karşı kalben karşı çıkabilir, izlediğimiz güzelliklere yürekten onay verebiliriz.

Evimize selam vererek girerek eşimizi alnından öpebiliriz. Çocuklara da namaz hatırlatması yapabilir ve komşumuza küçücük te olmasa bir ikramda bulunabiliriz.

Evet, yarın da yaşama garantimiz olmadığı için bu gün gerçekten en önemli günümüz.

Allah şanını artırsın Peygamberimiz “bu gün yapabileceklerini yarınlara erteleyenler helak oldu” buyurmuyor mu? “İki günü eşit olanların kayıpta-zararda olacaklarını” açıklamıyor mu?

Bir bilge kişimiz ne güzel demiş: Bu gün dün için yarındı, bu gün ne yaptın ki yarın ne yapabileceksin.

HEPİMİZ PİŞMANLIK DUYACAĞIZ

Bazılarımız, niçin hayırlarımı artırmadım, bazılarımız da niçin günahlarıma tövbe etmedim diye iç çekeceğiz. Bu sebeple bu günü son ve en önemli günümüz bilmeliyiz.

Sözü, Peygamberimizin öğrettiği ve yapmamız öğütlediği dua ile bitirelim:

ALLAHIM! HAYATIMI HAYIRLARIMIN ARTMASINA, ÖLÜMÜ MÜ DE BÜTÜN ŞERLERDEN KURTULUŞUMA VESİLE EYLE.

ARD

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.