islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5863
EURO
34,7960
ALTIN
2.509,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Tapu Devrinde Yeni Dönem!

Tapu Devrinde Yeni Dönem!
1 Haziran 2022 09:39
A+
A-

Ev alıp-satacaklar ilgilendiren yeni bir dönem başlıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından ev alıp satacakları doğrudan ilgilendiren bir açıklama geldi. Bozdağ, tapu işlemlerinin artık noterlerde yapılacağını duyurdu.

Konut sektöründe yeni dönem başlıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gayrimenkul alım ve satım işlemlerinin artık noterlikte yapılacağını duyurdu. Bakan Bozdağ, yeni sistemin vatandaşa büyük kolaylıklar sağlayacağını belirtti.

TAPU İŞLEMLERİ NOTERDE YAPILABİLECEK 
Tapudaki sorunları çözmek adına yeni bir çalışmanın da yapıldığı bilgisini paylaşan Bozdağ, “Tapularla ilgili yaşanan sorunları çözmek hem de vatandaşlarımıza yeni alternatifler sunmak için tapu sicil müdürlükleri yanında noterliklerinde tapu devir alım satım işlemini yapmalarına bu yasal düzenleme imkan getirmektedir. Bundan sonra vatandaşlarımız bu yasa yürürlüğe girdikten sonra isterse tapu sicil müdürlüğüne gidip tapu işlemlerini yapabilecek isterse noterliklere gidip noterde bu işlemlerini yapabilecek, işlerini daha hızlı görme imkanına kavuşabilecektir” dedi.

SÜREÇ HIZLI İŞLEYCEK 
Noterlerin gayrimenkul satış sözleşmelerini düzenlemek konusunda yetkilendirilmesi halinde bürokratik işlemlerin yoğunluğunun azalacağı düşünülüyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.