islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Libya Petrol Üretimi Üç Katına Çıktı

Libya Petrol Üretimi Üç Katına Çıktı

Mirat Haber Ajansı

Libya, ham petrol üretimini artırmaya devam ediyor ve günlük toplam şu anda neredeyse günde 300.000 varile yaklaşıyor. Geçen haftanın sonunda, üretim günlük 100.000 varilden 270.000 varile yükselmiş, Ulusal Petrol Şirketi NOC’un beklentilerini aşmıştı. Şimdi 295.000 varil oldu. Darbeci general Halife Hafter’e bağlı güçlerin geçen ay yeniden açmasına izin verdiği üç terminalde de ihracat arttı. Brega terminali, bu ay 1.8 milyon varilin ihraç edildiğini ve üç kargoya bölündüğünü görürken, Hariga terminali şimdiden her biri bir milyon varillik iki kargo yüklemiş durumda. Üçüncü terminal olan Zeytina’nın bu ay beş ham petrol kargosu ihraç etmesi planlanıyor.

Geçen hafta NOC, mücbir sebeplerin kısmen kaldırıldığını duyurdu ve Libya’nın büyük Şarara sahasındaki işçiler operasyonları yeniden başlattı. Darbeci general Halife Hafter’in ülke çapında faaliyet gösteren devlet kurumlarının gelirlerini kesen ablukayı başlatmasından bu yana petrol üretimi dörtte üç oranında düşmüştü. NOC, 12 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin 208 gün süren zorunlu kapatmasının ardından petrol sahalarının ve limanlarının kapatılması nedeniyle oluşan toplam zararın 8.22 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Libya, Afrika’daki en büyük petrol rezervlerine ve dünyanın bilinen en büyük dokuzuncu rezervine sahiptir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.