islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tarikat Ehli İnsanlar Tövbe Etmediği Sürece Yaptıkları Boşa Gidecektir Diyebilir Miyiz?

Tarikat Ehli İnsanlar Tövbe Etmediği Sürece Yaptıkları Boşa Gidecektir Diyebilir Miyiz?
26 Ocak 2022 15:31
A+
A-

Enam suresi 74 den 87 ye kadar ALLAh cc peygamberlerden bahsediyor, 88. ayette de” onlar şirk koşsalardı, yaptıkları boşa giderdi” diyor. Bugün tarikat ehli insanlar açık olarak şirke giriyor, ALLAH cc ile aralarına mürşidi koyuyorlar, bizde önceden koyuyorduk. Tövbe ettik, bu insanlar tövbe etmediği sürece yaptıkları boşa gidecektir diyebilir miyiz?

Yakından tanımadığım insanlar hakkında yargıda bulunamam. Sen yakından tanıyor ve ne şekilde Rabıta yaptıklarını biliyorsan hüküm verebilirsin. Tavsiyem kendinle ilgilenmendir. Yapabildiğin kadarıyla da uyarıda bulun.

Sitemdeki Müşrik Kimdir yazısını oku. Şirk bir türlü değil. Birileri haklı olarak da olsa hep tarikatların şirki ile uğraşıyor ama diğer türlerini hiç ağzına ağızına almıyor. Biraz da şirkin diğer türleri ile ilgilenin. Asıl büyük şirkler oradadır.

Enam sûresinin zikrettiğiniz âyetlerini iyi anlamak gerekir. Bu âyetlerde bahse konu edilen şirk tarikatlarda görülen türden değildir: Bütün Peygamberler Allah’a ibadete çağırmak ve Tağut’tan sakındırmak için geldiler. ( Nahl 36. Tağut ile yazımı bulup okuyunuz. )

Tağut İslâm ile çelişen kişiler, putlaştırılan yasalar ve seküler düzenlerdir. Peygamberler için “onlar şirke girselerdi” demek Peygamber olarak gönderildikleri toplumların “cahiliyet düzenlerini benimseseler ve Allah’ın buyruklarına tercih etselerdi “demektir.

Okuyup yücelttiğimiz Kur’ân’ın hükümlerinin büyük çoğunluğu dışlanmıştır, dile getiren , ıstırabını duyan var mı? Bizi birbirimize düşürerek Batılların hâkimiyetini sürdürüyorlar. Aklımızı başımıza toplayalım. Mücadele edeceksek şirkin bütün türlerini tanıyalım. Allah yardımcımız olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.