islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4873
EURO
34,8520
ALTIN
2.481,07
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

TB2 SİHA’ları Ülkemizde Üretmeye başladık!

TB2 SİHA’ları Ülkemizde Üretmeye başladık!
27 Aralık 2021 09:57
A+
A-

Ukrayna’ya yapılan SİHA satışı sonrası yeni bir gelişme daha yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin en üst düzey danışmanlarından Andriy Yermak, Bayraktar TB2 SİHA’ların ülkesinde üretilmeye başlandığını açıkladı.

Rus yayın organı Ria, Ukrayna’nın Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) ilk kez saldırı düzenlediği Ekim ayından bu yana gerçekleşen en önemli gelişmeyi sayfasına yükseltti.

“TB2 SİHA’LARI ÜRETMEYE BAŞLADIK”

Buna göre, Ukrayna lideri Vladimir Zelensky’nin en üst düzey danışmanlarından Andriy Yermak Türk Bayraktar TB2 SİHA’ların ülkesinde üretilmeye başlandığını Focus’a söyledi.

Kiev yönetiminin Batılı müttefikleriyle devasa bir askeri yardım programı geliştirdiğini dile getiren Yermak, yalnızca Bayraktar TB2 değil başka projelerin de söz konusu olduğunu kaydetti.

Yermak’ın verdiği bilgiye göre, Birleşik Krallık’la yürütülen 2,2 milyar dolarlık bir donanma projesi bulunuyor, Fransa ile yürütülen benzer programın maliyeti ise 1,3 milyar euro.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.