islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

TBMM İSTANBUL’UN SU PROBLEMİNE EL KOYMALIDIR

TBMM İSTANBUL’UN SU PROBLEMİNE EL KOYMALIDIR
2 Ağustos 2023 12:30
A+
A-

Yüce Rabbimiz bütün  canlılar gibi biz insanları da sudan yaratmıştır. Bizim için su hayattır.

Susuzluk diğer problemlere benzemez. Tecavüzler artar. Sağlık sistemiz de çöker.

Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Belediye Başkanı olmasının ana sebebi, su için büyük faturalar ödemeye mecbur edilen İstanbullunun susuzluk çekmesidir.

Mevcut durumu özetleyen haber şöyle:

İstanbul’da kurak geçen kış aylarının ardından yaz sıcakları da mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Öyle ki, sıcaklık rekorları dahi kırıldı. Susuzluk tehlikesi olan İstanbul, bu sorunla da artık yüz yüze gelmiş durumda. Peki, İstanbul’un kaç günlük suyu kaldı? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında hesaplayarak, “İstanbul’un 68 günlük suyu var. Bu bir su krizine doğru gidiyor. Yani turuncu alarmın verilmesi lazım.

İBB BAŞKANI VE MECLİSİ GÖREVİNİ YAPMIYOR

Sayın İmamoğlu  su konusunda da  sorumsuzluk  içinde. Politik ihtiraslarından sıyrılıp su konusunda halkın huzuruna çıkıp bir uyarı yapamamıştır. İBB meclisi de gerekli uyarıları yapmamaktadır.

Önümüzde seçimler var. Cüce politikacılar su problemini, “nasılsa yağmur yağar” diyerek erteleyebilirler ve bizi de çıkmaza sokabilirler.

MUHTEREM NUMAN KURTULMUŞ BAŞKANIMIZDAN RİCAMIZ

Bu sebeple Buradan TBMM Başkanımız Numan Kurtuluş beyefendiye su meselesine  el koymasını ve Meclis araştırmasına öncülük yapmasını rica ediyoruz.

RABBİMİZ RAHMANDIR AMA BİZİ DENEYEBİLİR

Rabbimiz Rahman’dır ümitlerin kesiği zaman rahmet bulutlarını gönderebilir:

“ Yağmura susamış gönüller tamamen ümitsizliğe düştükleri bir anda, gökten sağanak sağanak yağmur yağdıran ve böylece yemyeşil bitkilerle, çeşit çeşit, rengârenk meyvelerle rahmetini her yana yayan O’dur. Evet, her türlü teşekküre, övgüye lâyık olan gerçek koruyucu, gerçek dost O’dur.” (Şûra 42/28)

Ama Rabbimiz Afrika’da yaşandığı gibi bizi susuzlukla da deneyebilir.

Biz kullar olarak görevlerimizi yapmalıyız.

Ey İstanbullular! Yapabileceğinizi yapın; suyu israf etmeyin. Siyasileri uyarın. Allah’ın rahmetini celpetmek için günahlarınıza tövbe ile dualar edin. Birbirinize ve akrabanıza da yardımcı olun.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.