islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5525
EURO
35,0287
ALTIN
2.429,51
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

TCDD’den Demir Yolu Desteği

TCDD’den Demir Yolu Desteği

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü ve Zimbabve Ulusal Demiryolları (NRZ) arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında TCDD, bilgi ve tecrübelerini Zimbabve’ye aktaracak.

Alınan bilgilere göre TCDD Genel Müdürlüğünden TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, NRZ Yönetim Kurulu Başkanı Martin Tafara Dinha, Zimbabve Türkiye Büyükelçisi Alfred Mutıwazuka, Zimbabve Büyükelçiliği Müsteşarı Charles Scott ile iki ülkenin ilgili heyetlerinin katılımıyla Eurasial Rail Fuarı’nda toplantı düzenlendi.

Afrika Kıtasındaki Demir Yolu Kuruluşları İle İşbirliğine Önem Veriyoruz

Düzenlenen toplantıda, TCDD’nin mevcut plan ve projelere ilişkin bilgileri NRZ temsilcilerine aktaran Metin Akbaş, Afrika kıtasında bulunan demir yolu kuruluşları ile iş birliklerine önem verdiklerini açıkladı.

Türkiye’nin 165 yıllık geçmişe sahip kurumu olarak Afrika kıtasında demir yolları konusunda bilgi ve tecrübeleri aktarıyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Akbaş, “NRZ ile imzalanacak mutabakat zaptıyla demir yolu alanında her türlü destek vermeye ve iş birliğine hazırız.” sözlerini de ekledi.

NRZ Yönetim Kurulu Başkanı Martin Tafara Dinha da iki kurum arasındaki işbirliğin daha da artırmaları gerektiğini vurgulayarak, TCDD’nin yardımlarıyla daha ileriye gideceklerini belirtti.

Martin Tafara Dinha, TCDD’ye çok değer verdiklerini ve iş birliğini önemsediklerini vurgulayarak, kurumun bilgi birikiminden ve tecrübelerinden faydalanacaklarını da dile getirdi.

Toplantının sonunda ise, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun himayesinde TCDD Genel Müdürü Akbaş ile NRZ Yönetim Kurulu Başkanı Dinha arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Bunun yanı sıra, NRZ temsilcilerinin, “asrın projesi” olarak adlandırdıkları Marmaray ve TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirerek bilgi alacaklarını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.