TCDD’den Demir Yolu Desteği

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü ve Zimbabve Ulusal Demiryolları (NRZ) arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında TCDD, bilgi ve tecrübelerini Zimbabve’ye aktaracak.

Alınan bilgilere göre TCDD Genel Müdürlüğünden TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, NRZ Yönetim Kurulu Başkanı Martin Tafara Dinha, Zimbabve Türkiye Büyükelçisi Alfred Mutıwazuka, Zimbabve Büyükelçiliği Müsteşarı Charles Scott ile iki ülkenin ilgili heyetlerinin katılımıyla Eurasial Rail Fuarı’nda toplantı düzenlendi.

Afrika Kıtasındaki Demir Yolu Kuruluşları İle İşbirliğine Önem Veriyoruz

Düzenlenen toplantıda, TCDD’nin mevcut plan ve projelere ilişkin bilgileri NRZ temsilcilerine aktaran Metin Akbaş, Afrika kıtasında bulunan demir yolu kuruluşları ile iş birliklerine önem verdiklerini açıkladı.

Türkiye’nin 165 yıllık geçmişe sahip kurumu olarak Afrika kıtasında demir yolları konusunda bilgi ve tecrübeleri aktarıyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Akbaş, “NRZ ile imzalanacak mutabakat zaptıyla demir yolu alanında her türlü destek vermeye ve iş birliğine hazırız.” sözlerini de ekledi.

NRZ Yönetim Kurulu Başkanı Martin Tafara Dinha da iki kurum arasındaki işbirliğin daha da artırmaları gerektiğini vurgulayarak, TCDD’nin yardımlarıyla daha ileriye gideceklerini belirtti.

Martin Tafara Dinha, TCDD’ye çok değer verdiklerini ve iş birliğini önemsediklerini vurgulayarak, kurumun bilgi birikiminden ve tecrübelerinden faydalanacaklarını da dile getirdi.

Toplantının sonunda ise, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun himayesinde TCDD Genel Müdürü Akbaş ile NRZ Yönetim Kurulu Başkanı Dinha arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Bunun yanı sıra, NRZ temsilcilerinin, “asrın projesi” olarak adlandırdıkları Marmaray ve TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirerek bilgi alacaklarını belirtti.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

8 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

9 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

9 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

9 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

10 saat ago