islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2747
EURO
34,7012
ALTIN
2.411,78
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Tel-Aviv’de On Binler Netanyahu’yu İstifaya Çağırdı.

Tel-Aviv’de On Binler Netanyahu’yu İstifaya Çağırdı.
4 Şubat 2024 10:34
A+
A-

Onbinler Netanyahu’yu İstifaya Çağırdı: İsrail’de Savaş Karşıtı Protestolar Hız Kazanıyor

Tel Aviv, İsrail – İsrail’de on binlerce kişi, Netenyahu‘yu istifaya çağırdı. Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırıları durdurmak ve ateşkes sağlamak amacıyla başkent Tel Aviv’de savaş karşıtı protesto gösterisi düzenledi. Toplanan kalabalık, Başbakan Netanyahu’yu istifaya çağırdı. Ardından “İntikamla zafer olmaz” ve “Yerleşimci terörü durdurun” gibi sloganlarla seslerini yükseltti.

Netanyahu’yu İstifaya Çağırma Çağrısı Yükseliyor

On binlerce İsrailli, Tel Aviv Savunma Bakanlığı yakınlarında toplanarak Gazze’ye yönelik saldırıları kınadı. Protestocular, “İşgal varken demokrasi olmaz” ve “Güvenlik sadece barışla sağlanır” mesajlarını taşıyan pankartlarla dikkat çekti. Dana Mills adlı bir gösterici, sivil halkın hedef alınmasını eleştirerek, “Bugün sivillerin zarar görmemesi için ateşkes çağrısı yapıyoruz. Savaş uzadıkça esirlerin hayatı tehlikeye giriyor. Tek zafer, insan hayatının korunmasıdır” dedi.

İsrail Toplumu Bölünmüş Durumda

Gösterici Martin Goldberg ise siyasetçilerin zafer vaatlerinin gerçekçi olmadığını söyledi. Ve savaştan sonra ne yapılacağı konusunda bir plan olmadığını belirtti. Aşırı sağcı siyasetçilerin yeniden yasa dışı yerleşim kurma fikrine karşı çıkan Goldberg, “Tek çözüm, barışçıl bir çözüm bulunmasıdır. Bir arada yaşayabileceğimiz bir çözüm bulmamız gerekiyor” dedi. Goldberg, işgal altındaki Batı Şeria’daki fanatik Yahudi yerleşimcilerin şiddetini kabul edilemez bulduğunu vurguladı. “Savaş ve kan dökmek, kesinlikle çözüm değil” ifadelerini kullandı.

Batılı Ülkelerden Müdahale Çağrısı

Protestocular, Batılı ülkelerden İsrail’e yönelik daha etkin bir müdahale ve ateşkese yönlendirmek için çaba gösterilmesini talep etti. Dana Mills, “Batılı ülkelerin İsrail’i ateşkese ve kalıcı bir siyasi çözüme yönlendirmesi gerektiğini” ifade ederek, bu süreçteki müdahalelerin önemine dikkat çekti.

İsrail’de yaşanan bu savaş karşıtı protestolar, toplumun içindeki bölünmeyi ve savaşın getirdiği travmayı ortaya koyuyor. On binlerce kişi, Netanyahu hükümetine karşı seslerini yükselterek, barış ve insan hakları odaklı bir çözüm talep ediyor. Ancak, bu taleplerin nasıl karşılanacağı ve bölgedeki gelişmeler, gelecekteki siyasi atmosferi şekillendirecek gibi görünüyor.

HABER YORUM

İnsan olan herkes, yüreğinde insanlıktan kırıntılar kalmış herkes, Gazze’de yaşanan soykırıma sesini yükseltmeye devam ediyor. Buna  sağduyulu Yahudiler de dahil…

Ancak Netenyahu, gözünü kan bürümüş bir şekilde Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor, yeni katliamların planlarını yapıyor. Bu katliamlar ise, ister Yahudi olsun ister Hristiyan, insanlık duygularını kaybetmemiş herkesi derinden yaralıyor.

Netenyahu kesinlikle yargılanacak ve hüküm giyecektir. Elinde masum insanların kanı bulunan Netenyahu, bu saatten sonra iflah olmaz bir katildir. Ve en ağır cezayı alması gereken bir canidir.

Aslında burada sorulması gereken kilit soru şu olsa gerekir:

İsrai’in  bu bölgede 1948 yılından bu yana zulümlerini sürdürdüğünü göz önünde bulundurursak, Netenyahu gidince İsrail’in Filistin politikaları bitecek midir?

miratyoutube

mirathaber.com

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.