islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

The Economist İsrail’e Kötü Haberi Son Sayısındaki Kapağıyla Verdi

The Economist İsrail’e Kötü Haberi Son Sayısındaki Kapağıyla Verdi
22 Mart 2024 14:30
A+
A-

The Economist dergisi, son sayısında katil İsrail’e kötü haberi kapağıyla verdi.

İngiltere merkezli The Economist dergisi, Gazze‘ye abluka ve bombardıman uygulayan İsrail’in içine düştüğü durumu kapağında işledi.

The Economist dergisi, son sayısında katil İsrail’i inceledi. İsrail’in askeri gücüne rağmen savunmasız durumda olduğuna dikkat çekti. ABD’nin Tel Aviv yönetimine daha iyi bir strateji geliştirmesi için yardım etmesi gerektiğini söyledi. Gazze’den çıkış için hala bir yol olduğunu, geçici ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasının İsrail hükümetinde değişikliğe yol açabileceğini belirtti.

 

İSRAİL YALNIZ KALDI

Derginin “Yalnız İsrail” başlıklı sayısında, İsrail’in iki devletli çözüm görüşmelerine başlama ihtimali ele alındı. Ancak, ateşkes görüşmelerinin başarısız olması durumunun da muhtemel olduğunu belirtti. “Böyle bir durum, İsrail’i 75 yıllık tarihindeki en kasvetli döneme sokabilir”. “Bununla beraber sonsuz işgal, aşırı sağ siyaset ve tecrit ile karşı karşıya bırakabilir”. İfadelerini kullandı.

Dergi, birçok İsraillinin bu durumu inkar etse de, siyasi bir hesaplaşmanın kaçınılmaz olduğunu belirtmekte. Bu, Filistinlilerin geleceğinin yanı sıra İsrail’in gelecek 75 yıl içindeki gelişimini de etkileyecek. Ayrıca, İsrail’in iç meselelerde de başarısız olduğuna dikkat çekilerek, “Sorunlar, Netanyahu’nun vahim liderliğinden daha derin” ifadesi kullanılıyor.

Ayrıca dergi, yasa dışı yerleşimci hareketi ve ultra-Ortodoks nüfus artışının toplumu kutuplaştırdığını belirtti. Tel Aviv’in yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde inceledi. İsrail’in güvenlik teşkilatının yetenekli ve pragmatik olmasına rağmen tam yetkili olmadığına dikkat çekti. Ayrıca, İsrail’in başarısızlığının temelinde beceriksiz diplomasi yattığını vurguladı. Özellikle güneydeki savaşa yönelik öfkenin kaçınılmaz olduğu ancak İsrail’in bu duruma karşı koymada kötü bir performans sergilediği belirtildi.

Dergi, genç Amerikalıların İsrail’e olan sempatisinin azaldığını belirtiyor. ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu hükümetini kamuoyu önünde destekleyerek durumu kontrol altına almaya çalıştı. 14 Mart’ta, İsrail’in Senato’daki önemli müttefiki Chuck Schumer, Hamas’ı kınadı ancak İsrail liderliğinin yetersiz kaldığını da ifade etti.

İsrail’in Gazze’de savaşması zorlaşıyor. Çünkü itibarı günden güne zedelenmekte. Batı ile yabancılaşmanın derinleşmesi, İsrail’in caydırıcılığını zayıflatabilmekte.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.