islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

GAZZE’DE 14 BİN ANNE EVLADINI KAYBETTİ❗

GAZZE’DE 14 BİN ANNE EVLADINI KAYBETTİ❗

Gazze’nin kadınları, 8 Mart’ın kadrajının dışında kalamaz..

GAZZE’DE 14 BİN ANNE EVLADINI KAYBETTİ!

Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamalarına göre, bölgede 60 bin hamile kadın yetersiz beslenme ve uygun olmayan sağlık koşulları ile mücadele ediyor.

İşgalci İsrail 7 Ekim’den beri Gazze’de katliama devam ediyor. Gazze’de on binlerce kadın eşini, çocuğunu, ailesini kaybetti.
Nerede kadın haklarının savunucuları kadın kardeşler, sizler mangalda kül bırakmayan söylemleri ile medyayı inleten feminist ruhlu kahraman(!) zümreler? Nerede basın açıklaması, yürüyüşler, direnişler? Neden hiç konuşulmadı Gazze’nin kadını?

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ya da 8 MART DÜNYA YALANLAR GÜNÜ!

Gazze’nin kadınları, 8 Mart’ın kadrajının dışında kalamaz,
Gazze’de sağlık bakımı verilemediği için 60 bin hamile kadının ve ilaç eksikliği nedeniyle de kronik hastalığı bulunan 350 bin kişinin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. Son saldırılarda 9 bin kadının hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.
Gazze nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar, savaşın getirdiği en ağır yükleri omuzluyor iken bu mazlum kadınlar kişisel bakım ürünlerine dahi ulaşamıyor.

Gazze’de hamile kadınlar yeterli beslenememe ve hijyen eksikliği sebebiyle sağlık sorunları yaşıyor.
Gazze’de emziren anneler açlıktan süt salgılayamadıkları için küçük çocuklarını emziremiyor.
Peki, Gazzeli kadınların bu yaşadıklarına göz yumulurken hala “Dünya Kadınlar Günü’nden söz edebilir miyiz?

‘’8 MART DÜNYA YALANLAR GÜNÜ’’ diyelim rahat edelim.

Fatma el-Sersek 3 oğlunu kaybetti. Hatip İsrail saldırısında yıkılan evini terk etmek zorunda kaldı. Reba Halid el-Acrami isimli kadın gazeteci saldırılara rağmen gazetecilik mesleğine devam ediyor. Safaa Salah Savaş ortasında zor bir doğum gerçekleştirdi.
Al Ömer 14 torununu İsrail saldırısında toprağa verdi. Casir el-Hur çocuklarının enkaz altından çıkarılmasını bekliyor.
Emine Ebu Hamad eşini ve 3 çocuğunu kaybetti. Zehra el-Kehlut 3 çocuğu ile ortada kaldı. 60 yaşındaki El Ömer Filistin Kızılay’ında hala gönüllü çalışıyor. Henadi El-Kefarna, 6 çocuğu ile yaşam mücadelesi veriyor. Fatma Abdullah Hüseyin Şebab, bir kızını ve bir oğlunu kaybetti. Doaa Albaz, zor şartlar altında görevini yerine getiriyor. Gazze’nin kadınları, 8 Mart’ın kadrajının dışında kalamaz..

Nerede kadın haklarının savunucuları olduklarını iddia eden kadın kardeşler, sizler mangalda kül bırakmayan söylemleri ile medyayı inleten feminist ruhlu kahraman(!) zümreler ? Yine de Gazze soykırımında canına kastedilen on binlerce kadın, canına kıyılan on binlerce bebek, çocuk, yavruları ile tüm değerleri katledilen, mahremiyetiyle oynanan Gazzeli kadın kardeşlerimizi anacak kadar iyi yürekli ve cesur, kadının hakikatinin; üreten, iyilik doğuran cevherinin fitilini ateşleyebilen kadınlara selam olsun fakat Erkek kardeşlerimize de sitemlerimiz ve Allah aşkı için ahiret endişesi ile vebalden kurtulmak adına söylenecek meramımız var. Prof. Dr. Erol Göka Beyefendi der ki:

‘’Aşk; kendisi olağanüstü, fevkalade bir olgu olmasının ötesinde insanı gündelik hayatın dağdağasından, maişet derdinden kopartan, daha doğrusu gündelik hayatı da fevkalade dinamik hâle getiren bir şeydir.’’

İnsan ve aşk denkleminde sonucu fevkalade olan, maişet derdinden koparan, gündelik hayatı fevkalade hale getiren o mucize iksiri yüreğimizde ne zaman yitirdik sorusunu gizemi burada gizli. İslam ümmetinin ‘’Kadın üzerinden başına gelen bu denli afeti ve kadın üzerinden gerçekleşen bu denli zilleti üzerimize çekecek fena kaderin gayretini ne vakit hak ettik?’’ sorusunu sorma zamanı artık geldi ve asla geçmemeli. Sevgi yukarıdan aşağı tezahür edermiş. Önce, Allah ﷻ kulunu sever, sonra kul Rabbini… (Yuhıbbühüm ve yuhıbbûnehü) ama terk ediş, unutma aşağıdan yukarı doğru işlermiş. ‘’Onlar Allah’ı unuttular, O (Allah) da onları unuttu. (nesûllâhe fenesiyehum.)’’ Vedüd olana ilahi sevgi unutulunca erkek kadını, kadın erkeği gerçek bir sevgi ile sevmeyi unuttu. Kadın bu dünyada sevginin, aşkın ve muhabbetin en yüksek cevherlerini kendinde taşır. Kâinata rahmet Hz. Muhammet Mustafa SAV efendimiz buyurur ki:

‘’Bana dünyanızdan üç şey sevdirildi:

Güzel koku, Gözümün nuru namaz ve saliha kadın.” (Nesâî, Işretü’n-Nisâ, 10)
Sevilenler listesinde ne yüksek bir makamda saliha kadın. Özgür ruhların farkındalığı ve tercihi olan güzel koku, göz nuru edilen namaz ve saliha kadın.
Dünya sevgisi aldatınca er kişiyi, dünya bahçesinin güzelliğini araç değil amaç edindi. Maişet derdi cihada değil zevki sefa yoluna heba edildi. Gerçek aşka değil, yalan aşka hayatını feda edenlerin diyarında kadın kimliğini yitirdi. Masume, safiye, merziyye makamlarının itibarını kaybetti. Korunmayan, kıymeti azalan, kimlik karmaşası yaşayan kadın kendini korumaya aldı. Ya erkeksi ruhun sahibi, erkek gibi kadın ya feminist görüşün rüzgarlarında alabora olan kadın ya da modernist izmlerle gardını alan fıtratı bozulan mutant kadın doğdu. Huzuru, sekineti bulamadan hayat sermayesinde iflas eden kadını kaçınılmaz bir hüsran ve bunun doğal sonucu nisyan bürüdü.
Vedüd olana sevgi unutuldu. Erkek kadını, kadın erkeği içten sevmeyi ve onu muhafaza etmeyi unuttu.
Kadın,Efendimiz as döneminde hakkında vahiy indirilir korkusuyla hanımlarına karşı söz söylemekten ve istediği gibi davranmaktan çekinilen bir makamda idi. Aynı kadın Efendimizin as ahirete intikali ile de hızla başlayan derin hüznün hikâyesi oluverdi.
İbn Ömer (radıyallahu anh) şöyle demiştir:
“Biz Peygamber zamanında hakkımızda vahiy indirilir korkusuyla hanımlarımıza karşı söz söylemekten ve istediğimiz gibi davranmaktan çekinirdik. Ancak Peygamber vefat edince istediğimizi söylemeye ve rahat davranmaya başladık.” (Buhârî, Nikâh, 81).

Ne muhteşem bir güven iklimi ve ne muhteşem bir kadir kıymet bilme mertebesi!

Kadın hakları ve islamofobik algıları darmadağın eden nebevi ruhun mirasını, ‘’Biz Peygamber zamanında hakkımızda vahiy indirilir korkusuyla hanımlarımıza karşı söz söylemekten ve istediğimiz gibi davranmaktan çekinirdik.’’ diyen sahabenin bakışı ile okuyalım.

Kimi erkek kardeşler bu mirası hakkıyla okudu ve tuttu, kimi ise ne yazık ki unuttu.
Oysaki kötülük, kötülüktür. Azı, çoğu, ortası fark etmez. Derecesi keyfi, tanımı bulanıktır. Eğer bir kötülük ile başka bir kötülük arasında seçim yapmam gerekirse hiçbirini seçmemeyi tercih edenler nerede?
Enes bin Mâlik (radıyallahu anh) anlatıyor:
“(Veda Haccı yolculuğu esnasında) Ümmü Süleym, Hz. Peygamber’in eşleriyle beraberdi. (Enceşe isimli) bir kılavuz onların develerini yönlendiriyordu. (Enceşe söylediği ezgilerle develeri hızlandırınca) Hz. Peygamber ona şöyle seslendi: ‘Ey Enceşe, kristalleri taşırken yavaş ol!’ (Müslim, Fedâil, 72)’’ demiş fahri kâinat efendimiz.
Yiğitçe sahip çıkan, merhamet ve sevgi ile adilce saran, şefkat gösteren ve insan olma gerçeğine yakışır ruhla Allah’tan emanet olarak verilen anne, eş, kız çocuk, kız kardeş, mümin kadınlar zümresine kristaller gibi muamele edebilenlerin sayıları ne kadar azaldı.
İslam ümmetinin ‘’Kadın üzerinden başına gelen bu denli afeti ve kadın üzerinden gerçekleşen bu denli zilletin sonunda ne mi olacak?

GAZZE KAZANACAK

“Galip gelenler kesinlikle bizim ordumuz olacak.” (Sâffât / 173.) diyen ve tefsirinde “Allah’ın ordusu peygamberler ve onların yolundan gidenlerdir.” gerçeğini ferman buyuran Hakk Teala’nın sözü apaçık yaşanacak.
Kucaklayan, saran, şefkat ve anaç ruh ile sarmalayan gerçeğine yakışır durmaya çalışan insan evlatları da mutmaince Rabbinin ‘’OL! ‘’ emrinin geleceği o vakit için umudu taşıyacak. Biz bir kelebek timsali kanat çırptık. Çöl fırtınasını çıkaracak Rabbimin ol emrini bekliyoruz.

Sana gelince zalim Siyonist katil İsrail:
Saklanabileceğin hiçbir yer yok. Seninle gerçek arasına istediğin kadar mesafe koy, bu hiçbir şeyi değiştirmez. Olmadığın her şey olarak numara yapabilirsin: Öğretmen, eş, baba… fakat kaçamayacağın mutlak bir gerçek var: “Sen ve taraftarların her zaman zalimin önde gideni olarak tarih aktıkça insanoğlu tarafından konuşulacaksınız.” Ebu Leheb timsali iki eliniz kuruyacak. Kurudu da!
“Rabbim, beni, annemi, babamı, Mü’min olarak evime gireni, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlere yıkımdan başkasını arttırma.” (Nuh suresi 28)
Amin…
Selam ve dua ile kalın.

Hatice Şebnem Diktürk 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

 

#gazze #8mart #8martdünyakadınlargünü
#gazze #filistin #kadınlargünü #8martkadınlargünü #haber #gündem
#ElKassamTugayları #Hamas #Şırnak #deprem #Israel Gazze #gazze #filistineışıkol #gazzeyanlızdeğildir #islamiyet #imangücü #kuranheryerde #gazzeölüyor #gazzetta #gazzedeçocuklarölüyor #filistin #filistinhakkındakonuşmalıyız #gazzeyanlızdeğildir #dinvideolari #din #hasbunallahivenimelvekil #allahekber #lailahaillallah #elhamdülillah #sesizkalma #dünya #gazzal #filistineözgürlük #gazzettadellosport #gazzedezulümvar #gazzeyesahipçık #gazzecaddesi #filistineışıkol #özgürfilistin #iman #islamdaily #islamiyet #anadoluajansi #anadolu #HandsOffRafah *#RefahtanElleriniÇek #OpenRafahBorder #FreePalestine #GazzedeSoykırımVar #FilistiniUnutma #freepalestine #rochelcorrie #aaronbushnell
#28şubat #postmoderndarbe #başörtü #cumhurbaşkanıerdoğan #ISRAELTERRORIST #GazaStarving #RafahUnderAttack #CeasefireForGaza #ibadet #çocuk #eğitim #keşfet #reelsinstagram #islam #filistin🇵🇸 #filistine #filistinbaba #filistinçocukanne #plastine🇵🇸 #plastinelivesmatter #filistinanne #filistineözgürlük🇦🇪 #KassamTugayları #IsraelTerrorist #Gaza #FreePalestine

Yorumlar
  1. MELİKE dedi ki:

    HOCAM. ALLAH RAZİ OLSUN COK ANLAMLİ KONUYA DEYİNMİSSİNİZ HOCAM ZAMANİNDA BÜYÜK NİNEM ANNE ANNEMİN YASADİGİ BİR SEYİ ANLATAYİM ZAMANİNDA DA SAVAS VARDİ VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİRLİKLERİYLE SAVASİRLARKEN. BENİM NENEM GİL YANİ KADİNLAR EKMEK YAPARLARMİS Kİ SAVASİ KAZANMALARİNA. VESİLE OLMUS KADİNLARİN EMEKLERİ ODENMEZ SAVASTA KADİNLARİN YAPTİGİ EKMEK VE SUYLA. YENMİSLER ZAFERİ COK SUKUR İNSAALLAH GAZZEDEKİ KADİNLARİMİZİNDA SAYESİNDE ZAFERE KAVUSACAKLAR. KADİNLARİMİZ VARKİ DUNYADA HUZUR MUTLULUK SEVGİ SAYGİ SEVKAT VAR KADİN DEMEK SEVGİ DEMEK KADİN DEMEK CEFAKAR DEMEK KADİN DEMEK MERHAMET DEGER VERMEK DEMEKTİR KADİN DEMEK SAYGİ DEMEKTİR. HER KİMKİ. RESULULLAH DEDİGİ GİBİ KADİNLAR KİRİSTAL AMMA PEYGAMBER GOCUNCE BU DUNYADAN KADİNLARİN. DEGERLERİ BİTTİ KADİNİ KİZİ CALİSTİRARAK VE DEGER VERMİYEREK KADİNLARİN USTUNDEN GECİNMEYE BASLADİKLARİ ZAMANDAN BERİ. KADİNLARİN KİYMETİ BİTTİ. BU BOSANMALAR NEDEN OLUYOR KADİNİ ALİRLAR VEYAHUT KİZ COCUGUNU ALİRLAR HEVESLERİ KARİNLARİ GOZLERİ BİTTİMİ EVLİLİKLERİDE BİTİRİYORLAR HANİ NEREDE KALDİ PEYGAMBER EFENDİMİZİN. KİRİSTALLARİNİN DEGERİ. ERKEKLER. UNUTTU EVET. CUNKU BİR MUSLUMAN ERKEK. BİLSİNKİ KARİSİ ALLAHİN EMANETİDİR VE HERKİMKİ. EMANETİNE. SAHİP CİKİP. DEGER VERİRSE ALLAHİN HOSUNA GİDEN BİR KULDUR BİLEKİ EMANETE İHANET EDİLMEZ. EDEN KİSİYİ ALLAHİN CEZA HUKMUNE. KATLANMASİNİDA GOZE ALMALİDİR. ALLAHİN AZAMETİ COK CETİNDİR İSRAİL OGULLARİ BİZİM. PEYGAMBERİMİZİN AMCA COCUKLARİ OLDUKLARİ HALDEN İMAN. ETMEMİSLER VE KOTULUKLERİNİDE. HALEN ZULUMCE KADİN COCUK BEBEK YASLİ GENC DEMEDEN KATLEDİYORLAR HALEN DEVAM EDİYORLAR. RABBİM ONLARİN ELLERİNİ VE SOYLARİNİ KURUTSUN İNSAALLAH İSRAİLLİLER. SAYESİNDE. CEHENNEM HEP İSRAİLLİ DOLACAK. İNSAALLAH. RABBİN BİZLERİ KORUSUN KOLLASİN YAA İSRAİL TOPLUMU. BUNU BİLİNKİ ZAFER GAZZENİN OLACAK TUM MUSLUMANLARİN OLACAK VE GENE SİZLER KAYBEDECEKSİNİZ. BİZLER SİXLERİN ESİ DEGİL SİZLER. MUSLUMANLARİN ESİRİ OLACAKSİNİZ. SİMDİ. MUSLUMANLAR SUSUYORSA ELBET ALLAHİN BİR AHTİ VARDİRKİ BUTUN KATLİYAMLARA SESSİZ KALİNDİGİNİ ZANNETMEYİN HERSEYİN BİR ZAMANİ VARDİR. DOST UYUR DÜŞMAN UYUMAZ BİZLER UYUMUYORUZ SEN BOYLE KATLİAMLARİNİ YAPİYORSUN YAA BİR GUN YENİLECEK VE GUCUN TUKENECEKTİR. ELBETTE. ALLAHİN AZABİ COK YAKİNDİR. COKTA CETİN OLACAKTİR İNSAALLAH SİZ ZALİM TOPLULUGU. BİZ KADİNLARİ NEKADARDA COCUKLARİMİZİ BEBEKLERİMİZİ. OLDURSENİZDE BİZLER. BİR KEN BİN OLACAGİMİZİ BİLDİGİNİZ İCİNMİ ANNELERİ BEBEKLERİ ÖLDÜRDÜNÜZ RABBİM KENDİ HALLELERİNİZİ KENDİ AYAKLARİNİZA DOLASİN İNSAALLAH HOCAM CENNETTE BİLE ALLAHU TEALA KADİNLARA KOLAYLİK SAGLİYOR. KADİNLARA DEGER VERİKEN BU ABD VE İSRAİLLİLER SANARLARKİ KADİNLARİ ÖLDÜRÜP CEHENNEMEMİ. GONDERDİKLERİNİ SANİYORLAR KENDİLERİ CEHENNEMİN DİBİNİ. BOYLUYORLAR HABERLERİ YOK. BEN BİR KİTAP OKUMUSTUM BABAM O KİTABİ YOK ETMİSTİ. OKUDUGUMDA BU ZAMANDAKİ. YASANTİLARİ. HEP SOYLUYORDU İRAK İRAN URDUN LUBLAN BUTUN ARAP ULKELERİNE SAVAS ACİLACAK VE TURKİYENİN BUYUDUGUNU GORMELERİ. ZALİMLERİ KUDURTURACAK. VE ONLARİN BU ULKELERE SALDİRİSİ BİR TUR PİLAN VE TURKİYENİN ONLARA. YARDİM EDEREK. SAVAS ALETLERİ TUKENİNCE TURKİYEYE SİRA GELECEGİNİ VE KİYAMET KOPTUGUNDA HER ZALİMLİK ZAPANLAR KOTULUK YAPANLAR BİRBİRLERİNİN YAKASİNİ TUTUP SEN YAPTİN SEN SEN YAPTİN DİYE BİRBİRLERİNİ SUCLUYACAKLAR DİYE YAKALARİNA YAPİSACAKLAR ALLAH SİRACAK. EYYY KULLARİM SİZLER. TELEVİZYONLARDA HABERLERDE. VE GOZ ONUNDE DİN KARDESLERİNİZ ÖLDÜRÜLÜRKEN NE YAPTİNİZ. DİYE HESAP SORACAK ALLAHU TEALA. VE KADİNLAR CANİM KADİNLAR BİZ DUA EDERDİK SADAKALAR VERİRDİK VE YARDIM ETMEYE CALİSİRDİK DİYEN KADİNLARİ. ALLAHU TEALA DİREK ONLARA CENNETİ GOSTERDİGİNDE KADİNLAR DERLERMİS ALKAHİM DAHADA COK SEYLER YAPA BİLSEYDİK DERLERMİS DUSUNUN BACİLARİM RABBİMİZ BİZ KADİNLARİN İYİ NİYETİNİN KARSİLİGİNİ BİLE VERİYOR. NEDEN DAHADA COK ÇABALAMİYORUZ VE BEN OYLE HİSSEDİYORUMKİ. BU ZAFERİ KAZANACAKSAK ALLAHİN VE PEYGAMBERİN KİRİSTALLARİ SAYESİNDE. ZAFERE ULASİLACAKTİR İNSAALLAH HOCAM ALLAH RAZİ OLSUN ALLAH YUREGİNİZE GOZUNUZE ELİNİZE GUC KUVCET VERSİN İNSAALLAH

  2. Ayşe Ataşer dedi ki:

    Amin Hocam. Kazanan mazlumlar olacak. İnsanlıktan çıkmış varlık bir canlıya kötülük yapabilir. O yaptığı kötülük kenfine yeter zaten. Allahcc iyilerle her daim beraberdir. Allahcc razı olsun

  3. Serap dedi ki:

    Allah razı olsun hocam 8 mart’ta da mazlum kadınları yakmışlar şimdide başta Gazze’de ve diğer islam ülkelerinde hergün zulmediyorlar neyi kutluyorlar zulmü bitirme lerini mi hayır dahada kötüsü zulüm devam ediyor bir yandan da anne olan kadının değeri kültürel yozlaşmaya dahada düşürülüyor yani Resullullah ın kıyamadığı kristaller hergün kırılıyor Rabbim özümüze dönmeyi nasip eyle ümmeti Muhammed’e🤲