islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

TRİLYONLUK HIRSIZLIK: ABD işgali petrolden 150milyar dolar çaldı

TRİLYONLUK HIRSIZLIK: ABD işgali petrolden 150milyar dolar çaldı

Irak Devlet Başkanı Berham Salih, Amerikan işgalinin başladığı 2003 yılından bu yana ülke dışına yaklaşık 150 milyar dolar (1 trilyon TL üzeri) petrol geliri kaçırıldığını, kaçak fonları geri almak için bir yasa tasarısı hazırlandığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Irak Devlet Başkanı Barham Salih dün, 2003 yılından bu yana ülke dışına yaklaşık 150 milyar dolar kaçırıldığını açıkladı. Kaçak fonları geri almak için çoktan bir yasa tasarısı hazırladığını ekledi. Salih, mali ve idari yolsuzlukla mücadele üzerine televizyonda yaptığı konuşmada, hükümet ve uluslararası istatistikler ve verilerin, Irak’ın 2003 yılından bu yana petrolden elde ettiği mali gelirin 1 trilyon dolara yakın olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Bu yasadışı fonların tek başına Irak’ı daha iyi bir yere koymaya yeteceğini söyledi.

Irak cumhurbaşkanı, kaçak parayı geri almak, yolsuzluk yapan yetkilileri ve diğer kişileri sorumlu tutmak ve onları adalete teslim etmek için parlamentoya bir yasa tasarısı sunulduğunu açıkladı. Tasarı ayrıca finans ve gözetim kurumlarına destek ve araçlarını etkinleştirmeyi de içeriyor. Salih, yolsuzluğun halkın ilerleme iradesini bile bozduğunu ve birçoğunu Avrupa’ya doğru tehlikeli yasadışı göç yollarına zorladığını söyledi. Uluslararası Şeffaflık Örgütü, Irak’ı dünyanın en çok yolsuzluk yapan ülkeleri arasında göstermekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.