islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3775
EURO
34,7710
ALTIN
2.440,67
BIST
9.996,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Gazze Vurgusu

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Gazze Vurgusu
10 Ocak 2024 16:30
A+
A-

“Doha’da düzenlenen Dünya Müslüman Alimler Birliği 6. Genel Kurulu’nda Gazze, ön planda olan gündem maddesi oldu. Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşen toplantıda, Gazze’deki son durum ve İsrail’in saldırılarına dikkat çekildi. Genel kurulda, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin, Gazze konusunda uluslararası toplumu harekete geçirmek adına liderlik rolü üstlenebileceği vurgulandı.

Genel kurulun en dikkat çeken kararlarından biri, Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği’nin genel başkanlığa seçilmesi oldu. Ayrıca, Ali Muhammed el-Sallabi’nin yeni genel sekreter olarak atanması ve Türkiye’den İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in genel başkan yardımcısı olarak seçilmesi de önemli gelişmeler arasında yer aldı. Toplantıda, 31 yeni mütevelli heyeti üyesi de belirlendi.

Birlik, Gazze’ye yönelik uluslararası toplumu bilinçlendirmek ve harekete geçirmek amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yazar Recep Songül, Birliğin yeni yerine taşınması ve İstanbul şubesinin daha aktif hale getirilmesi gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Filistin konusunda dünya genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapma çabalarını da vurguladı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze konusundaki duyarlılığı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik ihlallerine karşı net duruşu, genel kurulda öne çıkan konulardan biriydi. Birlik, uluslararası toplumu İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı daha etkili bir şekilde mücadele etmeye çağırarak, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekti.

Ayrıca, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin kurumsal kimliğe daha fazla vurgu yaparak, kurucu Yusuf el-Karadavi’nin yokluğunda önemli bir adım attığı belirtildi. Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci, Birliğin bu genel kurul ile birlikte daha da kurumsallaşarak önemli bir aşama kaydettiğini ifade etti. Genel Kurulun sonuç bildirgesi, bugün açıklanacak ve Birliğin Gazze meselesi de dahil olmak üzere genel duruşunu yansıtan önemli kararları içerecek.”

MİRATHABER.COM- YOUTUBE