islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,4137
EURO
54,7980
ALTIN
6.275,34
BIST
13.292,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C

TRUMP YÖNETİMİNDEN MÜTTEFİKLERE TERÖR LİSTESİ DAYATMASI

TRUMP YÖNETİMİNDEN MÜTTEFİKLERE TERÖR LİSTESİ DAYATMASI

TRUMP YÖNETİMİNDEN MÜTTEFİKLERE TERÖR LİSTESİ DAYATMASI

Reuters’da verilen habere göre Donald Trump yönetimi, dünya genelindeki Amerikan diplomatlarına yeni bir talimat gönderdi. Marco Rubio tarafından imzalanan 16 Mart tarihli bu yazışmada, müttefik ülkelerin Devrim Muhafızları Ordusu ve Hizbullah için terör örgütü sınıflandırması yapmaları yönünde baskının artırılması istendi. Müttefik ülkelere yapılan bu çağrı, Washington’un kendi başına sonuç alamadığının açık bir itirafı gibi duruyor.

Telgraf, mesajın en üst düzey muhataplara kısa süre içinde iletilmesini şart koşarken diplomatik girişimlerin İsrail ile eşgüdüm içinde yürütülmesini de açıkça vurguluyor. Bu durum, Washington’un bölgedeki askeri ve siyasi hamlelerini daha geniş bir uluslararası zemine taşımaya çalıştığını gösteriyor.

Ancak sahadaki gerçeklik, bu çağrıların büyük ölçüde karşılıksız kaldığını ortaya koyuyor. Özellikle Hürmüz Boğazı gibi kritik bir noktada müttefiklerin askeri destek vermekten kaçınması, Washington’un taleplerinin kabul görmediğini gösteriyor. Dahası, yaklaşık iki hafta önce başlayan ABD-İsrail hava operasyonu öncesinde birçok ülkenin bilgilendirilmemiş olması, bu güvensizliğin tesadüfi değil, bir kopuşun sonucu olduğunu gösteriyor.

Telgrafta yer alan değerlendirmeler, İran üzerinde kolektif baskının tek taraflı adımlara kıyasla daha etkili olacağı varsayımına dayanıyor. Bu yaklaşım, uluslararası meşruiyet üretme çabasıyla birlikte düşünüldüğünde, ABD’nin yalnız hareket etmek yerine müttefiklerini daha görünür biçimde sürece dahil etmek istediğini ortaya koyuyor.

Mirat Haber – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.