Dünya

Tükürük Bazlı Yeni Covid-19 Testi Hızlı ve Ucuz

Mirat Haber Ajansı

Kıtlık ve gecikmelerin test edilmesiyle ilgili aylarca süren hayal kırıklığından sonra, yeni bir tükürük testi Covid-19 olup olmadığını öğrenmek için hızlı ve ucuz bir seçenek sunabilir. Yale Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’ndan araştırmacılar, Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) acil kullanım izni alan SalivaDirect adlı testini geliştirdiler. Covid-19 test çalışmalarından sorumlu ABD yetkilisi Amiral Brett Giroir, virüsün hızlı tespiti için SalivaDirect testinin, kıt test kaynaklarına olan talebi azaltacak bir başka yenilik olduğunu söyledi. Özel sarf malzemesi gerektiren diğer bazı testlerin aksine, SalivaDirect testi özel bir çubuk veya toplama cihazı gerektirmiyor. Aynı zamanda birden fazla tedarikçinin örnekleriyle de kullanılabiliyor. Araştırmacılar, yeni testin üç saatten daha kısa sürede sonuç verebileceğini ve doğruluğun geleneksel burun sürüntüsünden elde edilen sonuçlarla aynı seviyede olduğunu söyledi. SalivaDirect testlerinin önümüzdeki haftalarda halka açık hale gelebileceğini söylediler.

FDA, Yale protokolünü “açık kaynak” olarak yayınlamayı planladığını, yani belirlenen laboratuvarların Yale’nin talimatlarına göre kendi testlerini gerçekleştirmek için yayınlanan protokolü izleyebileceğini söyledi. Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA, test için araştırmayı finanse eden gruplar arasındaydı. NBA yönetimi şu anda bu yöntemi oyuncuları ve NBA personeli arasında virüsün belirti göstermeyen taşıyıcılarını test etmek için kullanıyor.

Recent Posts

  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

57 dakika ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

2 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’AN’I ANLAMAK

İslam dini adına çok şey yazılmaktadır. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman TV kanallarında, camilerde ve…

4 saat ago
  • Gündem

UZUN ÖMÜR ŞANSLA DEĞİL KADERLEDİR

Liverpool'da 1912 yılında dünyaya gelen ve "en yaşlı erkek" unvanına sahip olan Tinniswood, kendisi kadar…

4 saat ago