islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tunus açıklarında tekne battı: 41 ölüm

Tunus açıklarında tekne battı: 41 ölüm

Tunus açıklarında tekne battı: 41 ölüm

Akdeniz’i geçip İtalyan adası Lampedusa’ya ulaşmaya çalışırken tekneleri Tunus açıklarında battıktan sonra en az 41 kişi öldü.

Mirat Haber Ajansı

Akdeniz’i geçip İtalyan adası Lampedusa’ya ulaşmaya çalışırken tekneleri Tunus açıklarında battıktan sonra en az 41 kişi öldü. BM Mülteci Ajansı (BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Cuma günü ortak bir açıklamada, Tunus’un güneydoğusundaki Sidi Mansour kıyılarında bir gemi enkazının meydana geldiği haberinden derin üzüntü duyduklarını belirtti. Bugüne kadar aralarında en az bir çocuğun da bulunduğu 41 kişinin cesedi çıkarıldı. Hayatta kalan üç kişi Tunus Ulusal Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

Tunus sivil koruma servisi müdürü Mouard Mechri yaptığı açıklamada, teknenin Perşembe günü geç saatlerde Sfax’tan başlayan bir yolculuk sırasında battığını ifade etti. Geçen ay, Sfax açıklarında 39 göçmen ve mülteci hayatını kaybederken, geçen yıl Haziran ayında benzer bir kazada bir tekne battığında en az 60 kişi hayatını kaybetti. İnsan kaçakçıları, sığınma aramak için Avrupa kıyılarına ulaşmayı ümit eden göçmenlerle dolu, çoğu dayanıksız lastik sandallar veya cılız balıkçı tekneleri olan gemileri denize indiriyor. Bazıları çatışma veya zulümden kaçarken, son yıllarda denizde kurtarılan yüz binlerce göçmenin çoğu yoksulluktan kaçıyor. UNHCR ve IOM’ye göre, bu yıl şimdiye kadar, Tunus’tan Avrupa’ya deniz seferleri 2020’nin aynı dönemine kıyasla üç kattan fazla arttı. 2014 yılından bu yana 20.000’den fazla göçmen ve mülteci, Afrika’dan Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken denizde hayatını kaybetti. IOM tahminlerine göre, bu yıl Akdeniz’de en az 406 göçmen öldü. İtalya İçişleri Bakanı’nın verilerine göre, bu yılın başından bu yana 8500’den fazla göçmen ve mülteci İtalya’ya geldi ve en büyük grup Tunuslular oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.