islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Tunus, IMF’yi 4 milyar dolar kredi ödünç almak için arayacak

Başbakan Hichem Mechichi, Tunus’un önümüzdeki hafta başlayacak görüşmelerde Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 4 milyar dolarlık bir kredi programı için arayacağını duyurdu.

Tunus, IMF’yi 4 milyar dolar kredi ödünç almak için arayacak

Başbakan Hichem Mechichi, Tunus’un önümüzdeki hafta başlayacak görüşmelerde Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 4 milyar dolarlık bir kredi programı için  arayacağını duyurdu.

Mirat Haber Ajansı

Başbakan Hichem Mechichi, Tunus’un önümüzdeki hafta başlayacak görüşmelerde Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 4 milyar dolarlık bir kredi programı için  arayacağını duyurdu. Ekonomiyi kurtarmak için ülkenin politikacılarının son fırsatı olduğunu vurguladı. Mechichi Cuma günü görüşmelerin yaklaşık iki ay sürmesini beklediğini açıkladı. Tunus’un COVID-19 salgınıyla ağırlaştırılmış bir ekonomik kriz yoluyla kendisine yardım etmek için finansal destek sağlayabileceğine güvendiğini belirtti. Tunus’ta tüm çabaların birleştirilmesi gerektiğini çünkü son fırsata ulaştığımızı ve bunu ekonomiyi kurtarmak için kullanmamız gerektiğini düşünüyoruz, dedi bir röportajda.

The IMF has said Tunisia should implement urgent reforms of state-owned enterprises, subsidies and the large public sector wage bill [File: Zoubeir Souissi/Reuters]

Üç yıllık bir kredi programı istediğini söyledi ve güçlü işçi sendikaları ile yabancı fonların kilidini açmak için hayati görülen bir anlaşmanın ayrıntılarının hala sonuçlandırıldığını sözlerine ekledi. Tunus’un sübvansiyonları kesmek yerine rasyonelleştireceğini söyledi ve en önemli halka açık şirketlere yatırımı finanse etmek için bazı işletmelerde tuttuğu azınlık hisselerinin satışını düşündüğünü belirtti. IMF daha önce Tunus’un devlete ait işletmelerde acil reformları, sübvansiyonları ve büyük kamu sektörü ücret faturalarını hedeflemesi gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.