islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Tunus uzaya ilk uyduyu fırlattı

Tunus uzaya ilk uyduyu fırlattı

Tunus uydusu Kazakistan’ın  Baykonur üssünden, başka uyduları da taşıyan Rus Soyuz-2.1a roketiyle fırlatıldı

 Mirat Haber Ajansı

Tunus uydusu Challenge ONE,  Kazakistan’ın orta güneyindeki Baykonur üssünden, başka uyduları da taşıyan Rus Soyuz-2.1a roketiyle fırlatıldı. Challenge ONE, Tunuslu işgücü tarafından özel olarak tasarlanmış ve geliştirilmiştir ve yaklaşık üç kilogram ağırlığında olan ve Nesnelerin İnterneti teknolojisinde kullanılacak küçük bir uydu. Verileri alarak ve dünyanın dört bir yanındaki tedarikçilere göndererek kontrol, nakliye, tarım ve lojistik dahil birçok alanda iletişim ve veri alışverişine izin verecek.

Telnet Group İcra Kurulu Başkanı Mohamed Frikha, projenin bütün bir kültür ve bilgi neslinin yanı sıra Telnet tarafından denetlenen 20 Tunuslu mühendisin çalışmasının meyvesi olduğunu belirtti. Ayrıca, bu uydunun uzaya atılan ilk adım olduğunu ve bunu diğerleri tarafından takip edileceğini açıkladı. Etkinlik, Tunus’u uydu fırlatan altıncı Afrika ülkesi yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.