islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Turizm Sezonu Sıkı Bir Sezona Hazır!

Turizm Sezonu Sıkı Bir Sezona Hazır!
17 Aralık 2021 11:16
A+
A-

Turizmde 2022 için erken rezervasyonlar başladı ve rakam şimdiden 10 milyona ulaştı. Hemen her yerden talep geldiğini belirten TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “2019’da kişi başı harcama ortalaması 660 dolar civarındaydı, kişi başı harcamalar 800 doların üstüne çıktı” dedi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde 2022 yılı için 10 milyon civarında erken rezervasyon beklediklerini söyledi.

Firuz Bağlıkaya, Türkiye’nin turizmde salgın sürecinden sonra erken toparlanan ülkelerden biri olduğunu belirterek, “2020’ye göre ciddi bir artış yaptık. 2022’de beklentimiz 2019’a çok yaklaşmak. 2023’ten itibaren de rekorlarla dolu birkaç yıl üst üste iyi bir sezon yakalayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

KİŞİ BAŞI HARCAMA 800 DOLARA ÇIKTI
Turistlerin kişi başı ortalama harcamalarının 2019’a göre artış gösterdiğine işaret eden Bağlıkaya, “2019’da kişi başı harcama ortalaması 660 dolar civarındaydı, kişi başı harcamalar 800 doların üstüne çıktı. Gastronomi ve turizmin diğer çeşitlemeleri birden devreye girince gerçekten güzel rakamları yakalamaya başladık. Bu şekilde devam ederse 2022 ve sonrasında da kişi başı harcamanın 800 doların altına düşmeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HER ÜLKEDEN TALEP VAR
Erken rezervasyon kampanyalarına değinen Bağlıkaya, şöyle konuştu: “İngiltere, Almanya, Ukrayna, Rusya başta olmak üzere hemen hemen her yerden rezervasyonlar devam ediyor. Gelecek sezon iyi gözüküyor. Bu seneye göre çok daha iyi gözüküyor. Yurt dışından beklentilerimiz yüksek. Yerli turistin de erken rezervasyon imkanlarından faydalanmaları için yaklaşık 15 gün önce kampanya dönemi başlattık.”

KAMPANYA DÖNEMİ BAŞLADI
Fiyatlarda yüzde 50’lere varan indirimlerin söz konusu olduğunu anlatan Bağlıkaya, temmuz, ağustosta tatil yapmak isteyen bir kişinin, bugünden rezervasyon yaptırırsa yüzde 70’e varan bir avantaj yakalayabileceğini kaydetti. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da sektörün salgın sürecinde önemli tecrübeler kazandığını söyledi. Kovid-19 döneminde iç pazar sayesinde turizmde hareketlilik sağlandığını vurgulayan Vardar, gelecek sezon için ise umutlu olduklarını belirtti. Vardar, yurt dışından yoğun bir talep aldıklarını aktardı.
8 ayda 16 milyon turist geldi

TÜRKİYE VE RUSYA’DAN TURİZMDE İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ 
İmzalar atıldı: Türkiye ve Rusya’dan turizmde iş birliği hamlesi
Türkiye ile Rusya Federasyonu, topraklarında turizm faaliyetlerinde bulunan yatırımcılara destek sağlanması konusunda mutabakata vardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.