islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İstanbul Belediyesi Londra müzayedesinde 9 Kuran mushafı ve Rumi el yazmaları satın aldı

İstanbul Belediyesi Londra müzayedesinde 9 Kuran mushafı ve Rumi el yazmaları satın aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Londra’daki Sotheby’s müzayede salonunda dokuz Kuran el yazması ile Celaleddin-i Rumi eserleri satın aldı satın aldı.

Mirat Haber Ajansı

İBB bütçesinden, Londra’daki Sotheby’s müzayede evinde yapılan açık artırmada dokuz Kuran el yazması satın alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kültür işleri yetkilileri, İmamoğlu’nun talimatıyla, dokuz Kuran nüshası ve elyazmalarını satın almak için Londra’da bir müzayedeye katıldı. Satın alma fiyatı hakkında bilgi verilmedi, ancak satışta aynı zamanda en uzun süre hüküm süren Osmanlı padişahı olan Osmanlı Sultanı Kanuni Sultan Süleyman’ın 16. yüzyıldan kalma nadir bir portresi de vardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu satın alma işlemini sosyal medya hesabından paylaştı. İmamoğlu, müzayedede 9 paha biçilmez Kuran ve el yazmasının alındığını açıkladı. Kuran’ın beşinci suresi olan Ma’ide Suresi dahil 1100 yıllık el yazması 5 sureyle Zuhruf Suresi de dahil olmak üzere 1200 yıllık olanlar dahil en az 700 yıllık Kuran sayfaları içeren Kuran mushafını satın alımı, Konya’da türbesi olan ünlü şair Celaleddin Rumi’nin Mesnevisi ve Mevlana olarak bilinen sanatçının en büyük oğlu olan Baha-ed-Din Muhammed-i Veled’ın Başlangıç Kitabı anlamına gelen Ibtidaname’yi de içeriyordu.

ETİKETLER: Londra
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.