islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türk Ekonomisine Operasyona Devam

Türk Ekonomisine Operasyona Devam

FETÖ terör örgütünün de finansörleri arasında bulunduğu ve dünyanın en büyük sömürgeci sermayesinin tetikçiliğini yapmakla ünlü Financal Times, yine Türkiye ile ilgili bir algı haber yorumu yaptı.

Dünyayı sömüren tekelci Siyonist sermayenin en önemli operasyon aparatlarından olan Financal Times kendi ağa babalarının Türk lirasına yönelik yaptıkları operasyonu normal bir ekonomik kriz gibi göstermeye çalıştı.

Türk Lirası’nda son dönemde yaşanan dalgalanma ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği politika ile ilgili tamamen karalayıcı ve akıl çelmeyi hesaplayan bir sözde analiz yayımlayan Financial Times, “Fiyatlar artarken Cumhurbaşkanı’nın politikalarına karşı halkın sabrı azalıyor, bir vekil ise halka daha az yemelerini tavsiye ediyor” diye yazdı.

Analizde, “Türkler, Erdoğan’ın emirleriyle Merkez Bankası’nın enflasyona rağmen faiz indirimini üçüncü ayda da indirmesiyle birlikte Türk Lirası’nın değer kaybını korku ve hayretle izledi. Kasım ayının başından beri TL, dolar karşısında yüzde 20’den fazla değer kaybetti” diyerek, yaşananları 180 derece çarpıttı.

Laura Pitel imzalı algı operasyon haberde, Apple’ın salı günü Türk Lirası’nın hızlı değer kaybı sonrasında satışlarını durdurduğuna dikkat çekildi.
Haberde ayrıca, “Türkler bu hafta Türk Lirası’nın değer kaybı ve hayat pahalılığının artmasıyla endişeye düşerken, Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardaki partisinden bir vekilden öneri geldi: Basitçe daha az yiyin” yorumu yapıldı.

Oysa bilindiği gibi Türkiye, her yıl milli gelirinin çok büyük bir kısmını faize ödüyor. Erdoğan, millet tarafından devlet yönetimine oturtulduğu günden bu yana faizleri adım adım azaltarak bu global çeteye savaş açarak musluklarını kıstı. Son faiz indirimleri ile de musluğu daha da kısarak faizcilerin gelirlerine son ağır darbeyi indiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.