islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5154
EURO
34,8500
ALTIN
2.429,09
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

TÜRKİYE VE SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLARI MOSKOVA’DA BİR ARAYA GELİYOR

TÜRKİYE VE SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLARI MOSKOVA’DA BİR ARAYA GELİYOR
10 Mayıs 2023 09:00
A+
A-

– Moskova’da gerçekleşecek görüşmelere Rusya ve İran’ın üst düzey diplomatları da katılacak.

– Bu açıklama, pazar günü 21 yıllık iktidarının en zorlu genel seçimiyle karşı karşıya kalmasına günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diplomatik bir destek sağlıyor.

İSTANBUL: Yetkililer, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarının, Suriye’de on yıldan uzun bir süre önce başlayan iç savaştan bu yana ilk resmi toplantılarını çarşamba günü gerçekleştireceklerini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Moskova’daki görüşmelere Rusya ve İran’ın üst düzey diplomatlarının da katılacağı belirtildi.

Bu duyuru, pazar günü 21 yıllık iktidarının en zorlu genel seçimiyle karşı karşıya kalacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diplomatik bir destek sağlıyor.

Erdoğan, Suriye devlet başkanı Beşar Esad’ı devirmek için isyancıların ilk çabalarını destekledi ve savaştan zarar gören ülkenin kuzey kesimlerinde askeri varlığını sürdürdü.

Ancak Türkiye’nin iki yıl önce ekonomik krize girmesinin ardından Erdoğan rotasını değiştirdi.

Erdoğan bölgedeki eski rakipleriyle barıştı ve şimdi Esad’la bir cumhurbaşkanlığı zirvesi yapmak istiyor.

Suriye, Türkiye’nin önce askerlerini çekmesi konusunda ısrar ederek bunu reddetmişti.

Suriye ile uzlaşma Erdoğan’ın muhalifleri tarafından da destekleniyor ve Türkiye’nin seçim kampanyasında önemli bir rol oynuyor.

Ayrıca Erdoğan, yoksulluk ve savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan yaklaşık dört milyon Suriyeli mülteci ve göçmenin ülkelerine geri dönüşünü hızlandırma sözü verdi.

Şam ile varılacak bir anlaşma bu süreç için bir ön koşul olarak görülüyor.

İran ve Rusya ise ki taraf arasındaki görüşmelere aracılık ediyor.

Çeviren: Ayşe Betül Güven

Kaynak: https://www.arabnews.com/node/2300351/middle-east

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.