islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Türkiye’den Avrupa’ya uçuş yasağı

Türkiye’den Avrupa’ya uçuş yasağı
Mirat Haber Ajansı

İngiltere’de yeni keşfedilen ve hızla yayılmasından korkulan yeni mutasyonlu Covid-19 virüs tipinin yapılan araştırmalarda %70 daha hızlı yayılma eğilimi göstermesi bulguları sonucunda, başta İngiltere olmak üzere bu farklı tip yeni virüsün ülkelerine yayılmasının önüne geçmeye çalışan ve son 24 saat içinde uçuş yasağı uygulamaya başlayan ülkelere Türkiye de katıldı. Türkiye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından, mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsün bulaş hızının arttığının ortaya çıkması nedeniyle diğer başka ülkeler gibi, virüsün görüldüğü İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye olan uçuşlarda geçici durdurma kararı aldığını bildirdi. Özellikle İngiltere ve Hollanda hem yoğun ticari ilişkilerin olduğu hem de yüzbinlerce vatandaş ve soydaşımızın yaşadığı Avrupa ülkeleri. Üç Avrupa ülkesinin de Güney Afrika’nın da birden fazla hava limanına İstanbul Havalimanından doğrudan THY uçuşları bulunmakta ve bunlar bugün itibariyle iptal edildi.

Öncelikle İtalya, Hollanda, Belçika, Almanya ve Fransa, İngiltere ile tüm ulaşımlarını 48 saatliğine askıya alındığını duyurdu. Bu sadece uçak değil Manş altından trenleri ve gemi seferlerini de kapsamakta. İngiltere’de rastlanan mutasyona uğramış virüsün hızlı yayılma özelliği daha fazla öldürücü olması anlamına gelmediği gibi öldürücülüğünün biraz azaldığı konusunda uzman görüşleri var. Bununla birlikte ekonomileri iyice zayıflayan dünyadaki pek çok ülke, virüsün daha da hızlı yayılması ve bunun oluşturacağı ekonomik ve insani sorunların altından kalmaya hazır değil. Türkiye’nin de kısmen yavaşladığı düşünülen ikinci dalgayla mücadele henüz bitmeden yeni bir virüsle savaşa hazır olmadığı ve bu yönde önlemleri alacağı düşünülmekte. Dahası yeni varyasyonun aşılara dirençli olması ve Türkiye’nin Çin aşısına yapacağı bütün yatırımların sonuçsuz kalması tehlikesi de bulunuyor.

Sars-CoV-2 İngiliz mutasyonu üzerine yapılan açıklamalarda, yapılan modellemelere dayalı bilgisayar simülasyonlarında virüsün Sars-CoV-2 ya da kısaca Covid-19 olarak bilinen yeni koronavirüsün önceki durumundan daha bulaşıcı olacağı öngörülüyor. Ancak yapılan çalışmalarda bunu daha ölümcül olacağı ya da aşılardan etkilenmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Bazı uzmanlar ölü virüs aşıları olan Rus ve Çin aşılarından etkilenmeyeceği ama mRNA Amerikan aşılarından etkileneceğini savunurken, ölümcüllük özelliği konusunda hala daha bilinmeyen çok etmen olduğundan bir yorum yapılamamakta.

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.