islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5210
EURO
34,7522
ALTIN
2.492,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Türkiye’den İlk Defa Bir Kamu Kurumuna “Harika İş Yeri Sertifikası”

Türkiye’den İlk Defa Bir Kamu Kurumuna “Harika İş Yeri Sertifikası”
6 Ocak 2022 16:17
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Great Place to Work Enstitüsünün şartlarını sağlayarak “Great Place to Work (Harika İş Yeri) Sertifikası”nı alma hakkı kazandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kurum kültürü ve çalışan deneyimi konusunda bağımsız ve global bir otorite olan Great Place to Work Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği analizler sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü (BTGM), “Harika İş Yeri Sertifikası”nı alan Türkiye’deki ilk kamu kurumu oldu.

Çalışan deneyimine yaptığı yatırım ve insan kaynakları alanındaki öncü uygulamalarla dikkati çeken BTGM, çalışanlarını merkezde bulundurduğu aksiyonlarla çalışan bağlılığını ve memnuniyetini sağladığını bu sertifika ile tescilledi.

Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın, AA muhabirine, çalışanlarına da hizmet sundukları Bakanlık birimlerine de mutlu ve iyi hissettiren deneyimler yaşatmayı hedefleyen bir kurum olduklarını ifade etti.

Taşkın, “BTGM olarak ortak amacımız, kurumumuzu Türkiye’deki en iyi bilgi teknolojileri kurumu/şirketi yapmaktır. Bu amaçla çalışan memnuniyetini en önemli stratejik önceliklerimizden biri olarak belirledik ve bu doğrultuda önemli yatırımlar yapıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğuna, geleceğine ve kariyer gelişimlerine yatırım yaparak, deneyimlerini iyileştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.” diye konuştu.

Great Place to Work Sertifikası’nı yüksek bir memnuniyet skoruyla aldıklarını ifade eden Taşkın, bu başarının yürüdükleri yolun doğruluğunun en güvenilir kanıtı ve yürüttükleri çalışmaların çalışma arkadaşları tarafından takdir edildiğinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Taşkın, sonucun büyük bir mutluluk ve motivasyon kaynağı olduğuna vurguda bulunarak, şunları ifade etti:

“Bir kurumun en büyük varlığı çalışanlarıdır. Çalışanlarımızı merkeze aldık, onlara dokunduk, onları dinledik, düşüncelerine önem verdik ve değerli hissettirdik, bu sayede çok güzel bir yıl geçirdik. Çalışanımızın mutluluğunu iyileştirmeye emin adımlarla devam edeceğiz, her çalışanımız sabah işe mutlu gelecek, akşam da evine mutlu ve huzurlu gidecek, bunu her daim sağlayacağız’.”

“BTGM’NİN BAŞARISI DİĞER KAMU KURULUŞLARINA İLHAM OLACAK”

Great Place to Work Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak da 30 yıldan uzun zamandır dünya genelinde farklı sektör ve büyüklükteki organizasyonlara çalışan deneyimlerini keşfetmeleri ve iyileştirmeleri için güçlü analiz metodolojileriyle destek olmayı sürdürdüklerini kaydetti.

Toprak, Great Place to Work Enstitüsü olarak harika bir iş yerinin temelinde güven kültürünün ve herkes için harika bir iş deneyimi vizyonunun yattığına vurguda bulunarak, şunları ifade etti:

“Hangi sektör ve büyüklükten olursa olsun tüm çalışanlar için harika bir deneyim oluşturmak başarılabilir ancak zor bir süreç, çalışan deneyimini iyileştirmek ve daha ileriye taşımak için BTGM’nin attığı bu cesaretli adım ile hayata geçirmiş olduğu değerli uygulamalar çalışan deneyimine pozitif yansıyor. Analiz metodolojisinin en önemli kısmı, tüm organizasyon çalışanlarının anket sürecine dahil edilerek anonim ve objektif bir şekilde organizasyonlarını içindeki gerçek deneyimlerini değerlendiriyor olmalarından geçiyor, bir organizasyonun harika bir iş yeri olduğunu çalışanları söylüyor. Çalışanları için harika bir iş yeri deneyimi inşa etmek üzere önemli ve vizyoner çalışmalar sergileyerek bu değerli unvanı almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk kamu kuruluşu niteliğindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı BTGM’yi ve bu vizyonun hayata geçirilmesinde önemli bir liderlik gerçekleştiren Cebrail Taşkın’ı kutluyorum. BTGM’nin bu değerli başarısının ve öncülüğünün ülkemizdeki diğer kamu kuruluşları için ilham veren bir adım olacağına eminim.”

TEKNOLOJİ KÜRSÜSÜ, BTGM GARAJ, DÖNÜŞÜM LİDERLERİ PROGRAMI KÜLTÜREL DÖNÜŞÜME KATKIDA BULUNUYOR

BTGM’de her hafta çalışanlar arasından seçilen çeşitli uzmanların konuşmacı olduğu ve Türkiye genelindeki bakanlık çalışanlarına canlı yayınlanan “Teknoloji Kürsüsü”, herhangi bir sosyal alanda konu uzmanlığı olan BTGM çalışanlarının gönüllü konuşmacı olduğu “Salı Sohbetleri”, tüm çalışanların rahatlıkla genel müdür ile konuşabilecekleri “19.00 Sonrası Açık Kapı” politikası, kurum personeli ve iş birimleri ile yapılan memnuniyet anketleri kurum içi iletişime ve gelişime katkıda bulunuyor.

Aynı zamanda, 3 ayda bir yayımlanan “BTGM Bülten” dergisi, kurum kültürünün geliştirilmesi maksadıyla çalışanlar ile yönetim kademeleri arasında elçi vazifesi gören “Dönüşüm Liderleri Programı”, teknoloji odaklı yenilikçi projeleri başlatacak ve teknoloji alanında yaratıcı fikirlere destek olacak “BTGM Garaj” oluşumu, çalışanların fikirlerini iletebilecekleri “Fikir Kutusu”, hafta sonu tüm ekip ve aileleriyle gerçekleştirilen çok sayıda sosyal etkinlikle kültürel dönüşüme katkıda bulunuyor.

GREAT PLACE TO WORK EKOSİSTEMİNDE 100 MİLYONDAN FAZLA ÇALIŞAN VAR

Great Place to Work, merkezi ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki iş yeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman, küresel bir otorite konumunda yer alıyor. 1992 senesinden itibaren dünya çapında 60’tan çok ülkede 100 milyondan çok çalışanı kapsayan Trust Index anketinden elde ettiği analizleri “Harika Bir İş Yeri” deneyimini neyin oluşturduğunu tanımlamak amacıyla uyguluyor.

Great Place to Work Enstitüsü, 30 yılı aşkın zamandır dünya çapındaki en iyi işverenleri belirleyerek sonuçlarını kamuoyuna duyuruyor. Enstitünün analizlerinin, kurum kültürü ve çalışan deneyimi alanında dünyada gerçekleştirilen, en fazla tercih edilen ve en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşıdığı ifade ediliyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.