islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Afganistan’ın Herat eyaletinde bombalı araç çok sayıda ölüme neden oldu

Afganistan’ın Herat eyaletinde bombalı araç çok sayıda ölüme neden oldu

Afganistan’ın Herat eyaletinde bir polis karakolunun yanında bombalı araç patlaması sonucu 8 kişiden fazla ölü ve 50’den fazla yaralı olduğu bildirildi. Saldırıyı herhangi bir terör grubu üstlenmedi.

Mirat Haber Ajansı

Yetkililer, Afganistan’ın batı Herat eyaletindeki bir polis karakolunun yakınında meydana gelen güçlü bir bombalı aracın en az sekiz kişiyi öldürdüğünü ve 50’den fazla kişiyi yaraladığını bildirdiler. İl hastanesi sözcüsü Refik Şirzâî, Cuma günü Herat kentinde meydana gelen patlamadan kaynaklanan ölü sayısının, yaralıların birçoğunun durumu kritik olduğu için artmasının beklendiğini ifade etti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tarık Arian, ölenlerden biri ve yaralılardan 11’inin Afgan güvenlik güçleri personeli olduğunu, geri kalanının ise kadın ve çocukların da dahil olduğu siviller olduğunu açıkladı. Kimse sorumluluğu üstlenmedi. Herat Valisi Seyid Abdulvahid Katali, ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğunu bildirdi.

Saldırıdan birkaç saat sonra, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi New York’ta düzenlediği basın toplantısında, Taliban ve Afgan hükümeti Katar’da tekrar tekrar görüşmelerde bulunsa bile Afganistan’da sivilleri hedef alan saldırılarda endişe verici bir artış olduğunu ifade etti ve kınadı. DAEŞ grubu hedef alınan cinayetlerin çoğunun sorumluluğunu üstlenirken, Taliban ve hükümet barış anlaşmasına varma çabalarını sabote etmeye çalışmakla birbirlerini suçladı. Görüşmelerin yavaş temposu ve artan şiddet ABD’yi geçen hafta sonu sunulan bir barış önerisini bir araya getirmeye sevk etti. Her iki tarafın da, ABD’nin Washington’un bir anlaşma görmeyi umduğu haftalar içinde Türkiye’de yapılmasını önerdiği geniş kapsamlı bir toplantı öncesinde sekiz sayfalık planı gözden geçirmesi ve revize etmesi bekleniyor. Bu arada ABD, Trump yönetiminin Taliban ile imzaladığı ve kalan 2.500 ABD askerinin 1 Mayıs’a kadar Afganistan’dan nihai olarak geri çekilmesi çağrısında bulunan bir barış anlaşmasını gözden geçiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.