islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türkiye’den Önemli Çinko Hamlesi!

Türkiye’den Önemli Çinko Hamlesi!
6 Aralık 2021 15:48
A+
A-

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Türkiye’nin ilk çinko külçelerini üretecek olan Lineer Metal Siirt Çinko İzabe Tesisi’nin yapımının, bağlı kuruluşu Karabük Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ (KARÇEL) tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

3 Bin Tonluk Çelik İmalat ve Montaj Yapıldı

KARDEMİR’den yapılan açıklamada, Siirt’te yapımı tamamlanan tesisin 3 bin tonluk çelik imalat ve montaj işlerinin KARÇEL tarafından yapıldığı bildirildi.

Tesisin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

Doğrudan ve dolaylı yolla 3 bine yakın kişinin istihdam edileceği tesis sayesinde ülkemizde, yarım milyar dolara yakın cari açık tasarrufu sağlanacaktır. KARÇEL ailesi olarak projede, milli olanaklarla ve yerli mühendislik kabiliyetlerimizle yer almanın gururunu yaşıyoruz. KARDEMİR markasıyla neredeyse 85. yılına yaklaşan, çelik üretim ve fabrika inşa serüvenimize her geçen gün yeni projeler ekleyen şirketimiz, gelecek yıllara çok daha güçlü şekilde hazırlıklarını sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.