islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4984
EURO
34,6114
ALTIN
2.481,57
BIST
9.577,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Türkiye’den Tel Abyad’lı Çacuklara Şevkat

Türkiye’den Tel Abyad’lı Çacuklara Şevkat

Tel Abyadlı Çocukların Yüzünü Türkiye Güldürdü
Türkiye, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad’da çocukları spora yönlendirme amacı ile 300 kız ve erkek öğrenciye spor kıyafeti ve malzemeleri dağıtarak onları sevindirdi.
Tel Abyad Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Mustafa Mustafa, AA muhabirine verdiği demeçte, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yardımlarıyla Tel Abyad kent merkezinde 8 ve kırsalda 17 olacak şekilde 25 okulda bulunan öğrencilere spor kıyafetleri dağıtıldığını açıkladı.
Mustafa, 25 okuldan 18 yaş altı 25 futbol takımı kurulacağını ifade ederek, 300 öğrenciye şort, tişört, pijama, futbol topu, kızlar için voleybol kıyafetleri ve spor ayakkabı dağıtıldığını belirtti.
Spor Malzemeleri Dağıtıldı
Öğrencilerin bedensel aktiviteleriyle beraber zihinsel faaliyetlerini de teşvik etmeye çalıştıklarını söyleyen Mustafa, “Bunun için de 25 okula satranç malzemeleri dağıtıldı. Pinpon masaları da verildi.” diyerek sözlerini sürdürdü.
Mustafa, en kısa sürede 18 yaş altı erkek çocukları için futbol ve kız çocukları için voleybol takımları kurulacağını ve müsabakaların başlayacağını kaydetti.
“Çocukların Yüzleri Gülsün Bize Yeter”
Mustafa, “Çocuklar gelecek için bizim umudumuz. Onları en iyi geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yüzleri gülsün bize yeter.” ifadelerini kullandı.
7. Sınıf öğrencisi Cansu Dede, Tel Abyad gençlik merkezinde bulunmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, “Bize dağıtılan spor kıyafetlerinden dolayı çok mutluyum. Çok güzel bir programdı.” ifadelerini kullandı. Dede, dağıtılan ayakkabı, spor kıyafetleri ve pijamalar için herkese teşekkürlerini iletti. 6. Sınıf öğrencisi Muhammed Şaher de Tel Abyad Stadyumunu ilk kez gördüğünü, çimli bir sahada oynayıp eğlendiğini belirtti. Şaher, “Çok eğlendik. Heyecanlayım. Çok iyi hissediyorum. Spor ayakkabısı, şort, tişört ve top aldık.” dedi.
Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri, Türkiye’nin 2019 Ekim’inde düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK’nın işgalinden kurtarılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.