islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

TÜRKİYE’DEN YÜKSELEN SES: KATİLSİN İSRAİL!

TÜRKİYE’DEN YÜKSELEN SES: KATİLSİN İSRAİL!
21 Ekim 2023 10:52
A+
A-

Siyonist İsral’in Gazze’de yaptığı soykırımı kınamak ve lanetlemek için, ülkemizin dört bir yanında protesto yürüyüşleri düzenleniyor.

Yapılan büyük yürüyüşlerde ki kalabalıklar İsrail’i lanetlerken, gıyabi cenaze namazları ve dualar ile Filistin halkının haklı mücadelesine destek veriliyor.

MUŞ

Özgür-Der’in de içerisinde bulunduğu bir organizasyon tarafından düzenlenen Muş mitingi, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. İmam Şafii camiine kadar yürüyen topluluk, basın açıklaması ve dualar ile son buldu.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

Siyonist İsrail’in katliamları, Malatya  İnönü Üniversitesi’nde de protesto edildi

İlahiyat Fakültesi Camii bahçesinde düzenlenen etkinlikte, İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın Filistin’deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı ve dualar yapıldı.

Yapılan duaların ardından İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları adına Abdüssemat Ceyhan tarafından basın açıklaması okundu.

Abdüssemat Ceyhan konuşmasında”Aksa Tufanı operasyonuyla Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden yolda elde edilen bu büyük başarıyı kutlamak ve mücahitlerle omuz omuza olduğumuzu haykırmak için buradayız!” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, tekbirler ve sloganlar eşliğinde üniversite yerleşkesinde yürüyüş yaptı.

ANKARA

Siyonistlerin katlettiği Filistinliler için Ankara’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Aralarında Özgür-Der Ankara şubesinin de olduğu birçok İslami STK’nın çağrısıyla bir araya gelen Müslümanlar, Melike Hatun Camisi’nin önünde Filistin’e destek İsrail’e lanet sloganları attı.

Ankara’da İslami sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla bir araya gelen Müslümanlar, katil İsrail’in Filistin’de devam eden saldırılarında şehit olanlar için Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

STK’lar adına basın açıklaması yapan Yedi Hilal Derneği Ankara Temsilcisi Serkan Güçlü, “ağıt yakmak, ağlamak ve yas tutmak için toplanmadıklarını belirterek, zulüm saltanatının ve imparatorluğunun sonunun geldiğini artık ümmete müjdeler vermek için toplanacaklarını” söyledi.

KOCAELİ

Kocaeli’de de Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonuna destek mitingi vardı.

Kocaelili Müslümanların Aksa Tufanını destekleme ve Siyonist katilleri lanetlemeye mebni eylem-etkinlikleri genişleyerek devam ediyor.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu’nun organize ettiği programa il genelindeki STK’lar katılarak, Filistin’de soykırım yapan İsrail’i lanetlediler.

Bazı seküler-laik kuruluşların da duyarlılık ve katılım gösterdiği program Cuma namazından sonra İzmit merkezdeki Fevziye camiinden yaklaşık 1 km mesafede ki Anıt Park’a kadar yapılan yürüyüşle başladı. Yürüyüş esnasında tekbirler getirilirken, Siyonist İsrail karşıtı sloganlar atıldı.

İSTANBUL

İstanbul’da Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşetini protesto edenlerin buluşma noktası Beyazıt meydanıydı.

Cuma namazı sonrası İHH İnsani Yardım Vakfı, Umran Hareketi, İnsan ve Medeniyet Derneği, Medeniyet Vakfı, İnsan ve Değer Hareketi, İstikamet Vakfı ve MAZLUMDER üyeleri, ellerindeki Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Beyazıt Meydanı’nda toplandı.

Binyamin Netanyahu’nun maketinin yakıldığı protesto gösterisinde, Gazzeli doktorları temsilen kanlı önlük giyen ve ellerinde bebek maketleri taşıyan üniversite öğrencileri gökyüzüne beyaz balon bıraktı.

Kalabalığa hitap eden Umran Hareketi Genel Başkanı Şemsettin Özdemir, Müslümanların, dünyaya adalet getirecek bir sistemi inşa etmeleri gerektiğini belirterek, “Bu olmadığı zaman, dünya Amerika’nın, Avrupa’nın, Çin’in veya başka zalimlerin zulmüyle yönetilmeye devam edilirse buradan kaybederiz.” diye konuştu.

HABER YORUM

Ülkemizin her köşesinden yükselen “hakkın yanında batıl’ın karşısında olma” eylemlerini, Mirat Haber olarak destekliyor, bu organizasyonları yapanlara ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Bu tür organizasyonların, Müslümanların tek vücut olma yolunda önemli bir adım olduğu kanaatimizi de tüm okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.

Biz biliyoruz ki İsrail, bu zulmünde boğulacaktır. Biz yine biliyoruz ki Türk milleti,  Filistinli kardeşlerimizin haklı davasında yanı başlarındadır.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet