islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Türkiye’nin Gönderdiği Yardım Treni Afganistan’a Ulaştı

Türkiye’nin Gönderdiği Yardım Treni Afganistan’a Ulaştı
9 Şubat 2022 10:37
A+
A-

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Türkiye’deki çeşitli STK’larla organize edilen “Yardım Treni”, Afganistan’a ulaştı. 27 Ocak’ta Ankara’dan yola çıkan 750 ton insani yardım malzemesi taşıyan tren, Türkmenistan sınırında bulunan Turgundi Sınır Kapısı üzerinden Afganistan’a giriş yaptı.

Turgundi Sınır Kapısında yapılan törene Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, AFAD, Türk Kızılay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) yetkilileri ile Taliban yönetiminin Herat Valisi Mevlana Nur Ahmed İslamcar, Herat Belediye Başkanı Hayatullah Muhacir ve Afgan Kızılay yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında Sağlık Bakanlığı ve Afgan Kızılayı gibi ülkedeki çeşitli kurumlara da söz konusu yardımların ulaştırılacağını kaydederek, “Bu yardım neticesinde, 750 tonla birlikte yaklaşık 30 bin aileye yardımda bulunmayı amaçlıyoruz. Ve bu 30 bin aileye Afganistan’ın her köşesinde ve 34 vilayetinde dağıtılacak. Yani bu yardımımızla 34 vilayete ulaşacağız. Afganistan’ın her köşesine, her rengine ulaşmış olacağız. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Afganistan’ın yüz yüze kaldığı çatışma ortamı ve Kovid-19 salgını gibi çeşitli krizlerin bu ülkeye insani yardım ihtiyacı doğurduğunu belirten Erginay, “Tüm uluslararası topluma, bu insani yardımı sağlamak üzere çağrıda bulunuyoruz. Çünkü, Afganistan’ın, Afgan halkının buna bu aşamada ihtiyacı vardır. Türkiye de bu ihtiyaca cevapsız kalmamıştır. Elinden gelen yardımı, tüm kesimleriyle birlikte yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir.” dedi. Şubat sonu ikinci bir İyilik Treni’nin daha Afganistan’a geleceğini aktaran Erginay, “Bu Türkiye’nin, Türk halkının Afganistan’a, Afgan halkına ilk yardımı değildir. Son yardımı da olmayacaktır.” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.