islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3619
EURO
34,5685
ALTIN
2.375,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ABD’nin İsrail’e Askeri Yardımı Tartışma Yaratıyor

ABD’nin İsrail’e Askeri Yardımı Tartışma Yaratıyor
12 Nisan 2024 11:00
A+
A-

ABD‘nin İsrail’e Askeri Yardımı Tartışma Yaratıyor

İsrail’in Gazze işgali altıncı ayını doldururken, ABD’nin sağladığı askeri yardım tartışma yaratıyor. İsrail’in Gazze’deki saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi uluslararası arenada eleştiriliyor. Ayrıca ABD’nin İsrail’e sağladığı askeri destek de dikkat çekiyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya Gazze’deki sivillerin korunması konusundaki çağrılarına rağmen, ABD’nin İsrail’e sağladığı askeri yardım politikası değişmiyor. İsrail’e sağlanan askeri yardım miktarı oldukça yüksek. Ve ABD, bunun bölgedeki istikrara ve güvenliğe katkı sağladığını savunuyor. Ancak uzmanlar, bu yardımın şeffaflığının ve kullanımının daha dikkatle incelenmesi gerektiğini belirtiyor. Her iki tarafın endişeleri ve çıkarları göz önünde bulundurularak yapıcı bir diyalog yoluyla çözümler aranmalıdır.

İsrail’in Gazze işgali altıncı ayını doldurdu. Bununla birlikte ABD’nin sağladığı askeri yardım konusu yeniden tartışma konusu haline geldi. İsrail’in Gazze’deki saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi uluslararası arenada eleştirilirken, ABD’nin İsrail’e sağladığı askeri destek de dikkat çekiyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya Gazze’deki sivillerin korunması konusundaki çağrılarına rağmen, ABD’nin İsrail’e sağladığı askeri yardım politikası değişmiyor. Bu durum, ABD’nin Orta Doğu politikasının karmaşıklığını ve denge siyasetini bir kez daha ortaya koyuyor.

İsrail’e sağlanan askeri yardım miktarı oldukça yüksek. Ancak bu yardımın tamamen koşulsuz olmadığı belirtiliyor. ABD, İsrail’e sağladığı askeri yardımı, bölgedeki istikrara ve güvenliğe katkı sağlamak amacıyla verdiğini savunuyor.

ABD’den emekli bir jeopolitik uzman olan Rich Outzen, ABD’nin İsrail’e sağladığı askeri yardımın İran gibi bölgesel tehditlere karşı bir caydırıcılık unsuru olduğunu belirtiyor. Ancak aynı zamanda, bu yardımın şeffaflığının ve kullanımının daha dikkatle incelenmesi gerektiğini vurguluyor.

ABDli siyaset bilimci Geoffrey Aronson ise ABD’nin İsrail politikasının daha geniş bir bölgesel çerçevede ele alınması gerektiğini ifade ediyor. Aronson’a göre, ABD’nin İsrail’e sağladığı askeri yardım, Orta Doğu’daki genel güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkı sağlamak amacıyla veriliyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.