islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TÜRKLERE BEDAVA YABANCILARA PARAYLA

TÜRKLERE BEDAVA YABANCILARA PARAYLA
24 Nisan 2023 12:00
A+
A-

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ırkçılığa kapı aralayan bir icraata imza attı.

Ekrem İmamoğlu, toplu taşımayı bayramda Türk vatandaşlara ücretsiz yaparken, İstanbul’da yaşayan yabancıları bu haktan mahrum bıraktı.

Bayramda ki bu uygulama, bazı vatandaşlar tarafından “Türk misafirperverliğine yakışmadı” yorumlarına sebep olurken, bazı vatandaşlar da bu uygulamayı, insanlar arasında ayrımcılık ve ırkçılık olarak değerlendirdi.

HABER YORUM

“Dervişin fikri neyse zikri de odur” demiş atalarımız. Bal küpünden bal, sirke küpünden sirke sızar ya işte tam da öyle olmuş.

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayramda toplu taşımı Türk vatandaşlarına ücretsiz yaparken, yabancıları kapsam dışı bırakması, ülkemizde muhacir olarak bulunan ve aramızda misafir olarak gezen yabancı uyruklu insanları kapsam dışında bırakması; insanlık, eşitlik, kardeşlik duygularını hiçe saymak olarak değerlendirildi.

Irkçı-faşist düşüncelerini hiç çekinmeden ortaya koyan ve kendince gereğini yapan İmamoğlu’na sağduyulu vatandaşlarımız, sosyal medya mecralarından tepkilerini ortaya koydular.

Dünya üzerinde şimdiye kadar uygulanmış ırkçı ve faşist bütün uygulamaların neticesinde insanların mutsuz olduğunu ve insanlar arasında kamplaşmalara neden olduğunu gözden kaçıran ya da bilmeyen İBB Başkanı İmamoğlu’nun bu uygulamasının insani değerler ile bağdaşmadığı bir gerçek.

Mirat Haber olarak bu konuda ki yaklaşımımızın İslami çizgide olduğunu hatırlatmak istiyor ve siz değerli takipçilerimize önemine binaen şu ayeti bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

“Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır.” (Hucurat 13)

1948 yılında yayınlanan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini” sözde kabul ettiğini söyleyen ama içine sindiremedikleri için gereğini yapmayanlar ya da yapamayanlar, Peygamberimizin (sav) Veda Hutbesine kulak verirler mi bilemiyoruz, ama biz yine de bu konuda ki kısmını, tavsiye olması açısından buraya almak istiyoruz.

“Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem’in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır.” (Veda hutbesinden alıntı)

Sayın Ekrem İmamoğlu, seçimlerden önce Eyüp Sultan Camiinde okuduğu Yasin Suresinin ve Kur’an’ın hükümlerinin gereğini yaptığı zaman, belki de halkın adamı olmayı başarabilecektir.

ŞABAN DOĞAN

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet